Klasiskās MAPF problēmas vizualizācijas un modelēšanas rīka izstrāde - Zujevičs, Valērijs (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ir veltīts MAPF izpētei, prasību definēšanai un atvērtā pirmkoda rīka izstrādei klasiskas MAPF vizualizēšanai un modelēšanai. Pētījumā tiek veikts detalizēts esošo rīku pārskats un noteiktas šo rīku potenciālās priekšrocības un trūkumi. Pamatojoties uz šo analīzi, tiek formulētas konkrētas prasības un sniegti priekšlikumi funkcionālo uzlabojumu veikšanai, kas tiks ņemti vērā, izstrādājot jauno rīku. Rīks nodrošina lietotājiem mūsdienīgu un intuitīvu saskarni, kā arī plašu iestatījumu un funkciju klāstu, kas nodrošina datu attēlošanas skaidrību un lietošanas ērtumu. Rīka arhitektūrai ir modulāra struktūra, kas ļauj viegli modificēt esošo funkcionalitāti, kā arī pievienot jaunas funkcijas. Šis rīks ir noderīgs gan pētniekiem un jaunu MAPF algoritmu izstrādātājiem, gan arī MAPF problēmas pārskata sniegšanai izglītības nolūkos.

The bachelor thesis focuses on the study of MAPF, the definition of requirements and the development of an open-source tool for the visualisation and modelling of classical MAPF. It reviews existing tools, highlighting their pros and cons. Based on this analysis, specific requirements are formulated and proposals for functional improvements are made, which will be considered in the development of the new tool. The tool features a modern, intuitive interface with extensive settings and functions for clear and user-friendly data display. Its modular architecture facilitates easy modification and addition of new features. This tool is useful both for researchers and developers of new MAPF algorithms, as well as for providing an overview of the MAPF problem for educational purposes.
Development of a visualization and modeling tool for the classical MAPF problem
Keywords: Datorzinātne; MAPF; CBS; vizualizācijas rīks; simulācijas rīks; vairāku aģentu ceļu meklēšanas problēma