Darba vides ietekme uz māsas fizisko un emocionālo labsajūtu ķirurģijas nodaļās - Kurtukova, Karina (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma: Darba vides ietekme uz māsas fizisko un emocionālo labsajūtu ķirurģijas nodaļās. Tēmas aktualitāte: mainīga darba vide, kura ir saistīta ar daudzām slimībām, apmierinātību ar darbu, stresa reakcijām un dažādiem dzīves apstākļiem. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt darba vides ietekmi uz māsas fizisko un emocionālo labsajūtu ķirurģijas nodaļās. Lai sasniegtu pētījuma mērķi, tika veikts kvantitatīvs, neeksperimentāls pētījums. Pētījums tika veikts interneta vietnē, kurā iesaistījās 100 māsas no ķirurģijas nodaļām. Pētījuma rezultātā tika secināts, ka pētījuma hipotēze neapstiprinās. Vairākums māsu ķirurģijas nodaļā min darba vides negatīvu ietekmi uz māsu fizisko un emocionālo labsajūtu.

The Topic of Bachelor’s work: Effects of the working environment on the physical and emotional well-being of the nurse in the surgical departments. The relevance of the topic: changing working environment, which is associated with many diseases, job satisfaction, stress reactions and various living conditions. The aim of the Bachelor’s work is to assess effects of the working environment on the physical and emotional well-being of the nurse in the surgical departments. To achieve the goal, a quantitative, non-experimental study was conducted. The study was conducted on an internet site involving 100 nurses. As a result of the research, it was concluded that the hypothesis is not confirmed. The majority of nurses in the surgical department mention the negative effects of the work environment on the physical and emotional well-being.
Effects of the working environment on the physical and emotional well-being of the nurse in the surgical department
Keywords: Medicīna; DARBA VIDE; MĀSA; IETEKME; FIZISKĀ UN EMOCIONĀLĀ LABSAJŪTA; ĶIRURĢIJA