Optimāla tīmekļa vietnes satura koka izveide - Timrots, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba autors Ēriks Timrots ir izvēlējies bakalaura darba tēmu „Optimāla tīmekļa vietnes satura koka izveide”, atsaucoties uz dažādu nozaru pieaugušo konkurenci un tīmekļa vietņu kā galvenā informācijas ieguves avota atbilstību lietotāju vajadzībām. Bakalaura darba mērķis, izmantojot teorētiskās zināšanas datorikas zinātnē un empīriskā pētījuma rezultātus, ir noskaidrot, kā izveidot optimālu tīmekļa vietņu satura koku dažādās situācijās. Darbā tiek apskatītas satura koka funkcijas, izveides metodes, būtiskākās tā izstrādes problēmas un dažādu satura koka izveides rīku sniegtās iespējas. Pētījuma gaitā autors analizē esošu tīmekļa vietņu satura koku efektivitāti un sniedz novērtējumu un rekomendācijas analizētajiem satura kokiem. Šī darba rezultāti var tikt izmantoti pētījumā analizēto tīmekļa vietņu satura koka uzlabošanai.

Eriks Timrots has chosen a theme for baccalaureates’ thesis “Creation of an optimal website content tree”, regarding increased competition of various industries and websites’ function as the main information source for users. The goal of the baccalaureates’ thesis by using theoretical knowledge of computer science and the empirical results of the study is to find out ways how to create optimal web site content tree for different web pages. In this thesis several aspects on building a content tree has been addressed, such as function of content tree, its’ establishement methods, most essential problems for building an optimal content tree and various possibilites of content tree creation tools. During the research author analyzes content tree efficiency for existing websites and provide recommendations based on the analyzed content trees. Results of this research can be used for content tree structure improvement for the websites that has been analyzed in this study.
Creation of an optimal website content tree
Keywords: Datorzinātne