Fludarabīna fosfāta injekciju piemaisījumu metodes izstrāde stabilitātes pētījumiem ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju - Kuprevičs, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2008)
Fludarabīna fosfāta injekciju piemaisījumu metodes izstrāde stabilitātes pētījumiem ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Kaspars Kuprevičs, zinātniskie vadītāji: AS “Grindeks” Hromatogrāfijas laboratorijas vadītājs doktorants Juris Hmeļņickis un Dr. ķim., asoc. prof. Pēteris Mekšs. Bakalaura darbs, 52 lappuses, 28 attēli, 24 tabulas, 21 bibliogrāfiskie nosaukumi. Latviešu valodā. FLUDARABĪNS, AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA (AEŠH), PIEMAISĪJUMU NOTEIKŠANAS METODE, METODES VALIDĀCIJA. Bakalaura darbā tika izpētīta literatūra par fludarabīna fosfāta injekciju ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām. Izpētīta informācija par hromatogrāfisko metožu izstrādi un validāciju. Bakalaura darbā tika izstrādāta un validēta analītiskā metode fludarabīna fosfātam piemaisījumu noteikšanai. Turpmāk šī metode tiks izmantota AS „Grindeks” ,lai noteiktu fludarabīna fosfāta piemaisījumus gatavai zāļu formai un produktam stabilitātes laikā.

Development of high performance liquid chromatography method for determination of related substances of stability indication Fludarabine phosphate solution for injection by Kaspars Kuprevichs, promoters Dr. chem., asoc. prof. Peteris Meksh, Head of chromatography laboratory of JSC “Grindeks” doctorand Juris Hmelnickis. Bachelor thesis, 52 pages, 28 figures, 24 tables, and 21 literature references. In Latvian. FLUDARABINE PHOSPHATE, HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC), DEVELOPMENT FOR RELATED SUBSTANCES, METHOD VALIDATION. The literature about the chemical and physical properties of Fludarabine phosphate and parameters of method development and validation were investigated in bachelor thesis. The method for determination of related substances of Fludarabine phosphate solution for injection was developed and validation. This method will be used for determination of related substances for the finished drug form Fludarabine phosphate solution in vial at JSC “Grindeks”.
Method Development for Investigation of Stability and Contaminants of Fludarabine Phosphate Injections using High Performance Liquid Chromatography
Keywords: Ķīmija