Latvijas apdrošināšanas tirgus un tā tendences nestabilas ekonomiskās situācijas laikā - Upeniece, Baiba (Latvijas Universitāte, 2012)
Latvijā, attīstoties normālai tirgus ekonomikai, apdrošināšana ir kļuvusi aktuāla, jo strauji audzis arī uzņēmēju skaits, kuriem nepieciešams izmantot apdrošināšanas pakalpojumus. Palielinoties privātīpašnieku skaitam, rodas palielināta nepieciešamība atrast drošības garantijas savam īpašumam. Brīdī, kad notikusi nelaime, apdrošināšana ir reāls atbalsts, kas dod iespēju atjaunot to materiālo situāciju, kas ir bijusi pirms nelaimes gadījumu notikšanas. Bakalaura darbā „Latvijas apdrošināšanas tirgus un tā tendences nestabilas ekonomiskās situācijas laikā” autore atspoguļo apdrošināšanas sfēras teorētisko materiālu, kā arī nozares attīstību Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir uz veiktās analīzes pamata izstrādāt pētījumu par Latvijas apdrošināšanas tirgu un tā raksturīgajām tendencēm, izdarit secinajumus un izstrādāt priekšlikumus. Pētījums tiks veikts balstoties uz apdrošināšanas tirgus rādītājiem Latvijas un Baltijas valstu tirgū. Lai izpildītu darba mērķi, jāveic sekojoši uzdevumi: 1.Izpētīt teorētisko materiālu par apdrošināšanas sfēru un veikt materiālu analīzi, kā arī apkopot tās rezultātus; 2.Veikt Latvijas apdrošināšanas tirgus galveno raksturojošo rādītāju izpēti un salīdzināšanu; 3.Veikt Baltijas valstu tirgus izpēti un analīzi; 4.Pēc veiktās analīzes pamata noskaidrot problēmas un trūkumus Latvijas apdrošināšanas tirgū. Darbā tiks izmantotas sekojošas pētījumu metodes: salīdzināšanas metode; analizēšanas metode, statistisko pētījumu metode, prognozēšanas metode, kā arī analītiskā pieeja. Bakalaura darbs satur apkopotu literatūras avotos izklāstīto, teorētisko informāciju, statistikas datus un autora novērojumus. Tas sastāv no 3 nodaļām, kas katra sadalīta vairākās apakšnodaļās. Tajās kopumā ir ievietotas 8 tabulas, 8 attēli, darba apjoms – 72 lpp.

In Latvia, with the development of a normal market economy, insurance has become actual because rapidly growing number of businesses who need to use the insurance. Increasing number of private owners, has an increased need to find guarantees for their property.At a time when the accident happens, insurance is a real support, which enables to restore the situation that has been before the accident occurred. In this paper "Latvian insurance market and trends in vulnerable economic time", the author reflects theoretical material of insurance sphere, as well as the development of Latvian insurance industry. Aim of the bachelor is to clarify the Latvian insurance market and trends.Research will be conducted based on the insurance market indicators Latvian and Baltic territory. In order to meet the target, need to perform the following tasks: 1.Explore the theoretical material of the insurance sphere and perform material analysis, and summarize the results; 2.Take the main indicators of Latvian insurance market, characterize and comparison them; 3.Take the main indicators of Baltic states insurance market; 4.Following the analysis clarify out the basic problems and shortcomings of the Latvian insurance market. In this paper will be used the following research methods: the method of comparison, analysis method, statistical research method, forecasting method and analytical approach.Bachelor contains a compilation of literature, the theoretical data, statistics and author's observations. It consists of 3 sections, each divided into several sections. They generally are placed into 8 tables, 8 figures, the amount of work – 72 pages
Latvian insurance market and trends in changing economy
Keywords: Ekonomika