Latvijas ekonomisko un politisko risku novērtējums. - Ķešāns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2017)
Šī darba mērķis ir pētīt Latvijas valsts poltiskos un ekonomiskos riskus, kā arī analizēt to vispārējo ietekmi uz Latvijas valsts attīstību unietekmi uz Latvijas finanšu nozares attīstību. Darbā ir izmantotas zinātniskās pētījuma metodes – risku novērtēšanas matricu un indeksu analīze un veikts riska vadības procesa teorētiskais apskats. Autors ir analizējis Latvijas valsts ekonomiskos un politiskos riskus un veicis to novērtējumu. Ir izveidota Latvijas valsts politisko un ekonomisko risku klasifikācija un noteikti nozīmīgākie riski – depopulācija un vecuma struktūras izmaiņas un citi ar tiem saistītie nozīmīgākie ekonomiskie riski. Autora izveidotā politisko un ekonomisko risku novērtēšanas matrica var tikt izmantota, novērtējot un uzraugot valsts attīstības plānošanas dokumentos paredzētos mērķus un to izpildi.

This thesis aims to study the political and economic risks of Latvia, as well as to analyse their impact on the development of Latvia’s financial sector. This thesis includes scientific research methods – risk assessment matrices and index analysis., as well as conducting risk management processes theoretical review. The author has researched the economic and political risks and has conducted their evaluation. Classification of political and economic risks for Latvia has been created and the most significant risks have been defined – depopulation and changes to age structure, as well as other risks related to them that impact the economy of Latvia. The authors created risk assessment matrix for political and economic risks can be used to assess monitor countries development planning documents intended goals and their execution.
Assessment of economic and political risks in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; Risku matrica; risku starptautiskie valstu novērtējuma un salīdzināšanas indeksi; ekonomiskie riski; politiskie riski; Latvijas Republika