Japāņu nacionālais raksturs un uzvedības iezīmes - Afoņina, Jevgēņija (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī bakalaura darba nosaukums ir „Japāņu „nacionālais raksturs” un uzvedības iezīmes.”Izvēlētā tēma ir aktuāla, jo mūsdienu pasaulē attiecības un komunikācijas starp cilvēkiem ir nepieciešamas, un bieži neizbēgamas. Lai sekmīgi sazināties ar citu kultūru pārstāvjiem, jābūt labi informētam ne tika kultūrā vai vēsturē, bet arī etnopsiholoģija. Ir nepieciešams padziļināt izpratni par dažādām mentalitātēm, kas rodās sociālajā, politiskajā, garīgā un kultūras dzīvē, saskaroties ar integrācijas procesiem. Šajā darbā es apskatīšu japāņu etnopsiholoģiskās iezīmes, dažas nacionālā rakstura dihotomijas. Darba mērķis ir izpētīt japāņu nacionāla rakstura svarigākas un visvairāk zināmas iezīmes, un pieradīt, ka dažas no tām mainījās Japānas postindustriālā sabiedrībā. Pētijumā laikā tika izmantoti krievu un japāņu psihologu,sociologu darbi. Darbs sastāv no 50 lappusēm.

Title of this bachelor's paper is „Japanese "national character" and features of behaviour. The chosen theme is topical because in today's world of communication, relationships between people are necessary and often unavoidable. In order to successfully communicate with other cultures, one should not only be well informed about the culture or history of a sertain nation, but also should show interest in specific ethnopsychology. There is a need to deepen the understanding of different mentalities arising from social, political, spiritual and cultural life in the face of integration processes. This work will examine some of the many Japanese ethnopsychological features and national character dichotomies.The aim is to research the most important features of Japanese national character, and prove that some of them changed in the Japanese post-industrial society. During the study the works of Russian and Japanese psychologists and sociologists were used. The paper consists of 50 pages.
Japanese National Character and Features of Behavior
Keywords: Āzijas studijas