Oracle datubāžu objektu vizualizācijas un administrēšanas rīks - Strogonovs, Deniss (Latvijas Universitāte, 2014)
“Oracle datubāžu objektu vizualizācijas un administrēšanas rīks” ir uz Java platformas bāzētā programmatūra, kas ļauj tās lietotājiem iegūt no Oracle servera, apskatīt un lokāli saglabāt Oracle servera datubāžu objektu informāciju. Programmatūras funkcionalitāte arī ļauj veikt dažāda veida piezīmes vairākiem objektu informācijas vienumiem un eksportēt objektu informāciju teksta failos. Projekts ir izstrādāts pēc ūdenskrituma modeļa ar atšķirībām izstrādēs fāzē: pēc katra funkcionālā moduļa izstrādes tika veikta atbilstoša moduļa testēšana. Projekta izstrāde tika veikta Java programmēšanas valodā Netbeans izstrādes vidē. Lietotāja grafiskās saskarnes projektēšanai un funkcionalitātes programmēšanai tika izmantots Java Swing ietvars. Datu glabāšanai tika izmantota SQLite datubāzes pārvaldības sistēma. Atslēgvārdi: Java, Oracle, datubāzes objekti, ūdenskrituma modelis, vizualizācija, administrēšana.

“Oracle database object visualization and administration tool” is Java based software, which allows its users to import, view and save locally Oracle database object data. Software functionality also allows users to add notes and descriptions to different database object information units, as well as to export database object information to text files. The project was developed using waterfall model with slight modifications in the coding phase: as soon as functional module was developed, the corresponding module was thoroughly tested. Java programming language was used in the development process of the project, using Netbeans as the development environment. Java Swing framework was used for the design and development of the graphical user interface. For data storage purposes SQLite database system was used. Keywords: Java, Oracle, database objects, waterfall model, visualization, administration.
Oracle database object visualization and administration tool
Keywords: Datorzinātne