Vizuālās meklēšanas novērtējums radiologiem darbā ar volumetrisko ekrānu - Andriksone, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts uz 30 lappusēm latviešu valodā. Tas satur 11 attēlus, 2 tabulas un 41 atsauci uz literatūras avotiem. Darba mērķis bija noteikt vizuālās meklēšanas izpildes atšķirības sertificētiem radiologiem, radiologiem-rezidentiem un medicīnas studentiem, veicot trīsdimensionālo redzes uzdevumu uz volumetriskā daudzplakņu ekrāna. Pētījumā piedalījās 43 dalībnieki. Dalībnieki veica vizuālās meklēšanas uzdevumus ar atšķirīgo stimulu skaitu un mērķa-distraktora līdzību uz volumetriskā daudzplakņu ekrāna. Katrā uzdevumā dalībniekam bija jāatrod mērķa stimuls citu stimulu vidū un jāsniedz atbilde par tā relatīvo atrašanas vietu uz ekrāna. Rezultātā tika secināts, ka vizuālās meklēšanas sniegums dalībniekiem ar dažādu pieredzi radioloģijā ir līdzīgs, tomēr novērotas atšķirības meklēšanas laikā un attēlu izskatīšanas stratēģijā.

The bachelor thesis is written in Latvian on 30 pages. It contains 11 images, 2 tables and 41 reference on literature sources. The aim of this work was to study visual search performance on multi-planar volumetric display among radiologists, residents-radiologists and medical students. 43 participants took part in this study. Participants performed visual search tasks with different set sizes and target-distractor similarity on the multi-planar volumetric display. Their task was to find target item between distractors and submit answer about its relative location on the screen. As a result, it was concluded that visual search performance of participants with different radiologic experience is similar, however differences were spotted in the search time and image viewing strategy.
Visual search performance of radiologists for the volumetric display
Keywords: Fizika; vizuālā meklēšana; mērķa-distraktora līdzība; radiologi; trīsdimensionālais attēls; volumetriskais ekrāns