Emociju regulācija un ar veselību saistītā trauksme - Suslova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kādas saistības pastāv starp emociju regulāciju un ar veselību saistīto trauksmi. Pētījuma piedalījās 55 respondenti vecumā no 19 līdz 30 gadiem (M= 23,47). Lai noteiktu šīs saistības, tika pielietotas divas aptaujas: Ar veselību saistītās trauksmes īsā aptauja (Short Health Anxiety Inventory) Salkovskis, Rimes, Warwick, & Clark, 2002) kas darba ietvaros ir tulkota latviešu valodā un Emociju regulācijas aptauja (Emotion Regulation Questionnaire/ERQ/, Gross & John, 2003) kuru Latvijā ir adaptējusi Marija Morozova sava maģistra darba ietvaros ( Morozova,2011). Pētījumā rezultāti rāda, ka ar veselību saistīta trauksme nav statistiski nozīmīgi saistīta ar emociju regulāciju.

The aim of the research was to find the relationship between emotion regulation and health- related anxiety. There took a part in the study 55 respondents in age between 19 and 30 (mean age 23,47). In order to understand whether there is a statistically significant relationship between emotion regulation and health-related anxiety, two questionnaires were used in the study: Short Health Anxiety Inventory (Salkovskis, Rimes, Warwick, & Clark, 2002); Emotion Regulation Questionnaire( Gross & John, 2003). Latvian questionnaire were adaptation M. Morozova (Morozova, 2011). The results of the research show that emotion regulation not related to the health-related anxiety.
Emotion regulation and health-related anxiety
Keywords: Psiholoģija; emociju regulācija; emocijas; ar veselību saistīta trauksme; emociju regulācija; emocijas