Reliģisko organizāciju finansētās skolas Latvijā - Brālis, Rinalds (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Reliģisko organizāciju finansētās skolas Latvijā” mērķis ir apzināt, cik daudz ir reliģisko organizāciju finansētās skolas Latvijā un kāda ir to situācija – pieprasījums Latvijā. Pētījuma sākumā skolas tika apzinātas un kartētas, turpmākā pētījuma gaitā katra skola tika analizēta un pētīta pēc interesējošajiem jautājumiem. Tika veikta likumu izpēte gan par privātskolu darbību, gan par reliģisko organizāciju darbību saskaņā ar likumā noteikto kārtību, kā arī veikta anketēšana, intervijas, gan klātienē, gan telefoniski. Iegūtie pētījuma rezultāti pierāda, ka situācija Latvijā ir pozitīva un reliģisko organizāciju finansēto skolu pieprasījums ir stabils vai ar pieaugumu. Tas tiek secināts no skolēnu skaita palielināšanās pētāmajās skolās, kopš to dibināšanas gada. Atslēgvārdi: reliģiskā organizācija, reliģiskā izglītība, privātskola, konfesija, finansējums.

The aim of Bachelor Paper “Schools financed by religious organisations in Latvia” is to find out how many schools are funded by religious organisations, and explore demand for the schools. In the first place, schools were searched and mapped, as the following actions were analysis of each school and research of questions that the author was interested in. Moreover, explorations of the law were made, regarding actions of private schools and religious organisations. Questionnaires, interviews also were carried out. In addition, some of them were led by telephone. The outcome of the Bachelor Paper proves that situation in Latvia is positive, and the demand for schools that are funded by religious organisations is settled or even with a tendency of increase. The conclusion was made according to the increment of a number of pupils in researched schools since the found year. Keywords: religious organisation, religious education, private school, confession, finance
Schools financed by religious organizations in Latvia
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne