Mākslas skolas 1. kursa audzēkņu mākslinieciskās jaunrades rosināšana ar masku palīdzību - Kaša, Rudīte (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarba tēma ir „Mākslas skolas 1. kursa audzēkņu mākslinieciskās jaunrades rosināšana ar masku palīdzību.” Diplomdarbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, nobeiguma, izmantotās literatūras un avotu saraksta, anotācijas latviešu un angļu valodā un pielikumiem ar metodiskajiem materiāliem, skolēnu pārbaudes darbiem, skicēm un bērnu darbiem. Pirmā nodaļa – Masku vēsturiskais apraksts. Otrā nodaļa – Maska kā tēma bērnu mākslas skolā. Trešā nodaļa – Mācību kopas aprobācija. Diplomdarbs sastāv no 61 lappusēm, tā veidošanā izmantoti 40 literatūras avoti. Diplomdarba mērķis: pētīt mākslas skolas 1.kursa mākslinieciskās jaunrades rosināšanas iespējas ar masku palīdzību. Diplomdarba tēma realizēta Siguldas mākslas skolā, kompozīcijas nodarbībās 1.a un 1.b kursos, kuros mācās 10 – 12 gadus veci skolēni.

The theme of Diploma paper is „The artistic creation stimulating of first course educatee at Art School by making masks.” The Diploma Paper consists of consists of three preface chapters, conclusion, bibliography, the list of recources, the annotation in Latvian and English, appendixes with methodological materials, schoolchildren`s examination works, sketches and children works. Chapter one – Historic survey of masks. Chapter two – Mask as a theme in children Art School. Chapter three – Scholastic assemblage aprobation. Diplom Paper composed of 61 pages. There had been used for its creation 40 information sources. The target of Diplom Paper is: to investigate the artistic creation stimulating facility of first course educatee at Art School by making masks. The theme of Diploma paper has been accomplished in Siguldas Art School during the studies of composition for the 1-th a and 1-th b courses, where study 10 till 12 years old pupils.
Stimulation of the artistic creation by making masks of year 1 stydents at Art school
Keywords: Pedagoģija