Eiropas Savienības Tiesu Sistēma un tās kritiska analīze - Reinis, Juris (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā aplūkota Eiropas Savienības tiesu sistēmas struktūra, attīstība un izcelsme. Pēdējā laikā Eiropas Savienības tiesu sistēma nepārtraukti tiek pārskatīta, jo ir skaidrs kā Eiropas Savienības tiesu sistēmas uzbūve, kas tika noteikta Dibināšanas līgumos vairs neatbilst Eiropas Savienības prasībām. Tādēļ kopš astoņdesmito gadu otras puses izteikti neskaitāmie tiesu sistēmas reformas piedāvājumi, lielāka daļa no tiem koncentrējas uz Savienības tiesu sistēmas efektivitātes problēmām. Šajā darbā ir salīdzināti atsevišķi reformas piedāvājumi, Latvijas nacionāla tiesu sistēma un atsevišķo starptautisko tiesu uzbūve, rezultātā darba nobeigumā autors apkopo savus ieteikumus par Savienības tiesu sistēmas reformu.

This work is concerned with the structure and particular characteristics of the European Union’s judicial system, its origins and evolution. Lately, the European Union’s judicial system is under constant review, it is obvious that European Union’s judicial architecture laid down by the Treaties do not satisfy Union’s demand. During the period starting in the late eighty’s there was countless reform proposals, mainly they all concentrate on the Union’s judicial system’s effectiveness problem. This works compares different reform proposals and Union’s judicial system with Latvian national judicial system and international judicial bodies as the result author propose his vision on the European Union’s judicial system’s reform.
European Union Judicial System and its critical analyse
Keywords: Juridiskā zinātne