Farmaceitiskās aprūpes papildus pakalpojumi smēkēšanas atmešanai un ar to ieviešanu Latvijā saistīto barjeru identificēšana Latvijas farmaceitu skatījumā - Vīnakmene, Egita (Latvijas Universitāte, 2017)
Smēķētāju vēlēšanās atmest smēķēšanu ir lielāka, nekā spēja atmest šo kaitīgo ieradumu. Farmaceita loma ir būtiska šajā jautājumā un farmaceits, kā veselības aprūpes speciālists, var ietekmēt smēķētāja lēmumu atmest smēķēšanu kā arī sniegt padomus vieglākai šī procesa norisei. Maģistra darba mērķis ir noskaidrot un analizēt farmaceitu un farmaceitu asistentu viedokli par šāda papildus pakalpojuma ieviešanu Latvijā, kā arī iespējamās barjeras, kas traucētu šāda papildus pakalpojuma ieviešanai. Darbā izmantota anketēšanas metode informācijas iegūšanai par papildpakalpojumu smēķēšanas atmešanai, kur noskaidrots farmaceitu viedoklis par šāda pakalpojuma nepieciešamību Latvijā un iespējamās ieviešanas barjeras.

Smokers desire to quit smoking is greater than the ability to give up this harmful habit. Pharmacist's role is crucial in this regard and the pharmacist as a health care professional may affect the smoker's decision to quit smoking and advise to make this process easier. Master's thesis aims to clarify and analyze the pharmacists and pharmacist assistants view on such an additional service introduction in Latvia as well as possible barriers that impede the implementation of the additional service. The survey method was used to obtain information about additional services for smoking cessation, where established pharmacists view on the need of such service in Latvia and possible implementation barriers.
Additional pharmaceutical care services and identification of the related barriers for implementing these services in Latvia from the Latvian point of view
Keywords: Farmācija; smēķēšana; papildpakalpojumi; farmaceitiskā aprūpe; smoking; sevices