Ekotūrisma attīstība Dobeles rajonā - Barvidaite, Ieva (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba “Ekotūrisma attīstība Dobeles rajonā” mērķis ir izstrādāt priekšlikuma paketi ekotūrisma attīstībai Dobeles rajonā. Darbā ir aprakstītas ekotūrisma izveidošanās un attīstības tendences pasaulē, Latvijā, Dobeles rajonā, apskatīti galvenie principi ekotūrisma veiksmīgai realizācijai. Darba ietvaros ir veikts socioloģiskais pētījums, kurā izstrādāta anketa un 4 kritēriju tabula Maģistra darba rezultāts- izstrādāta priekšlikumu pakete, un apskatīti ekotūrisma maršruti, uz kuras balstoties var veiksmīgi attīstīt ekotūrismu Dobeles rajonā.

The aim of Master’s paper “Development of Ecotourism in Dobele region” – to work out a package of proposals to develop ecotourism in Dobele region. Master’s paper there is written about tendencies of ecotourism development in the world, Latvia, Dobele region. Main principles of ecotourism development are inspected and the sociological research is done to identify advantages and disadvantages, which can be noticed when visiting existing nature objects in Dobele region. The result of Master’s paper – a package of proposals is worked out, exotourism in Dobele region based on it can be developed successfully.
The Development of Ecotourism in Dobele Region
Keywords: Vides pārvaldība