Datortehnikas un programmatūras inventarizācijas rīki - Nazarovs, Anatolijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Katrs IT speciālists, kas strādā uzņēmumā ar datortehnikas skaitu sākot ar 20 un vairāk ir saskaries ar inventarizāciju, un zina, ka ar inventarizācijas palīdzību nav iespējams izsekot izmaiņas datoru tehniskajā specifikācijā, kā arī noteikt kāda programmatūra ir uzstādīta uz dotā datora. Tādiem mērķiem pastāv vairums programmu, ar kuru palīdzību var bez problēmām novadīt inventarizāciju programmas līmenī. Izmantojot tādu inventarizāciju, var bez problēmām iegūt visu informāciju par datortehniku, sākot ar to, kādi komponenti tika uzstādīti un beidzot ar pilnu informāciju par programmatūru. Pateicoties tam, IT speciālistam ir iespēja novērot datortīklu, netērējot daudz laika tam.

Each IT specialist, who is working in a company with computer technical devices in quantity from 20 and even more, has clashed with inventory making. As well as, each IT specialist knows that with the help of inventorying it is not possible to track changes in technical specification of computers, to define what kind of software is installed on this or that computer. For these purposes there are lots of programs, with the help of which it is possible to make inventorying on software level. Using this inventorying one can get complete information about computer technical devices, starting with which devices have been installed, ending with full information about software. Owing to this IT specialist has the possibility to observe a computer network, without wasting much time.
Hardware and software inventory tools
Keywords: Datorzinātne