Starptautiskā biznesa iespējas Latvijas pienražotājiem - Depša, Māris (Latvijas Universitāte, 2014)
Piensaimniecība ir viena no Latvijas prioritārajām nozarēm, kuras attīstībai tiek sniegts ilggadējs un pastāvīgs valsts atbalsts. Piensaimniecība ir perspektīva nozare un tā attīstās atbilstoši globālajām piensaimniecības attīstības tendencēm. Lai gan pēdējos gados samazinās mazo piensaimniecību skaits, Latvijā palielinās to saimniecību skaits, kuru ganāmpulkos ir 100 un vairāk govis. Turklāt pēdējos gados, Lauku attīstības programmas 2007. – 2013. gada pasākumu ietvaros, ir izbūvētas jaunas un rekonstruētas esošās lopu novietnes, lai 2015. gadā līdz ar ES piena kvotu atcelšanu Latvijas piensaimnieki varētu palielināt piena ražošanas apjomus. Atslēgvārdi: starptautiskais bizness, piensaimnieki, piena lopkopība, eksports, kooperācija Bakalaura darbs sastāv no 70 lapām, kas ietver 14 attēlus, 7 tabulas un 5 pielikumus.

Dairy farming is one of the Latvian priority sectors that receive a long-standing and ongoing public support for development. Dairy farming is an perspective industry and it develops according to the global dairy trends. Although in recent years the small-scale milk farms were closed, the number of farms with herds of 100 or more cows has increased. In addition, in recent years, within the activities of the Rural Development Programme 2007 - 2013 the new built and reconstructed animal stands were constructed to be ready to increase milk production when the EU milk quotas will be canceled. Key words: international business, dairies, dairy farming, export, cooperation Thesis consists of 70 pages containing 14 images, 7 tables and 5 annexes.
International business opportunities for Latvian milk producers
Keywords: Vadībzinātne