Stereometrijas ķermeņu tilpums - Ķeire, Sanita (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarbā aplūkotas stereometrijas ķermeņu tilpuma aprēķināšanas metodes, izmantojot noteikto integrāli, Kavaljēri principu un Simpsona formulu. Simpsona formulas izvedumi aplūkoti izmantojot noteikto integrāli un robežas jēdzienu.

The diploma work deals with methods that are used to calculate volume of stereometric figures by applying fixed integral, Cavalieri’s principle and Simpson’s rule. Exports of Simpson’s formula are dealt with by applying definite integral and the concept of limit.
Stereometric figures body volume
Keywords: Pedagoģija