Projekts Autostāvvietas izveidošana - Derevjanniha, Oļesja (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs ir veidots kā projekta apraksts, kurā izklāstīta šī projekta izveidošanas ideja par uzņēmumu, kas nodarbosies ar autostāvvietas, remonta boksu nomas, automazgātuves un neliela autoservisa pakalpojumu sniegšanu. Ir izvēlēts daudzstāvu namu un jaunceltņu rajons – Latgales priekšpilsētā, kurā šis pakalpojums būs aktuāls. Blakus tiek celts jauns rajons, kurā visām ēkām ir apakšzemes stāvvietas, bet toties nav pat savu mašīnu sīkas apkopes un remonta iespējas. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt projektu specializētam autoapkalpošanas uzņēmumam, kas atradīsies daudzstāvu namu rajonā un tiks atvērts 2009. gada janvārī. Doma par šāda uzņēmuma izveidošanu radās ieklausoties pazīstamā darījumu cilvēka, kurš daudzus gadus ir strādājis šajā nozarē, un izanalizējot potenciālo tirgu. Potenciālie klienti ir daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji ar vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem, kuriem pieder salīdzinoši jaunas personīgās automašīnas vai arī dienesta automašīnas. Blakus tiek celts jauns rajons, kurā visām ēkām ir apakšzemes stāvvietas, bet toties nav pat savu mašīnu sīkas apkopes un remonta iespējas. Tiešā autoservisa un autostāvvietas tuvumā atrodas 20 daudzdzīvokļu mājas, kopskaitā 580 dzīvokļi un 6 biroji ar aptuveni 70 strādājošajiem. Pieņemot, ka puse no birojos strādājošajiem un katra otrā no šīm ģimenēm lieto dienesta vai personīgo automašīnu, veidojas pieprasījums pēc novietošanas iespējām 325 automašīnām. Tuvākajā apkārtnē pašreiz darbojas 3 autostāvvietas ar kopējo vietu skaitu 160, kas šajā brīdī nespēj apmierināt pieprasījumu pēc šī pakalpojuma. Tā kā tuvumā nav neviena autoservisa (tuvākais ir apm. 2 km attālumā), tad var prognozēt, ka daļa šo autoīpašnieku izmantos blakus savai dzīvesvietai vai darbavietai esošo servisu. Situācija automobiļu apkalpošanas tirgū ir atkarīga no autoparka attīstības tendencēm. Pēdējos 10 gados tas palielinājās 2,5 reizes. Latvijā 2008. gada deviņos mēnešos, neskatoties uz pasliktinājumu ekonomikā, ir reģistrētas 16 056 jaunas vieglas automašīnas, kas ir par 35,9% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Attiecībā uz autoservisiem ir izveidojusies labvēlīga konjunktūra — doto pakalpojumu potenciālo patērētāju skaita noturīga un nozīmīga palielināšanās. Kas attiecas uz autoservisiem, tad to skaits nemitīgi aug, turklāt pārsvarā tie nav autoservisa tīklu pārstāvji. Tehniskās apkalpošanas tirgus struktūra vēl ir nepietiekami skaidri izpausta. Neapšaubāmi, ir vērojama noteikta specializācija, var runāt arī par dažiem vertikāliem līmeņiem.

Master degree work as a description of the project, which sets out the idea of creating an enterprise project, which will provide services, parking, rental repair boxes, a small car and car washes. Selected areas and new block houses in Latgale suburb, where the service will be relevant. In this area build a new house massive, in which all the buildings have underground parking, but there is no possibility of minor maintenance and repair of their cars. The purpose of the Master degree work - develop a project for specialized business of car services, which will be located in the area of block buildings and will open in January 2009. The idea of running this business have come in conversation with familiar business man who worked for many years in the industry and analysed potential market. Potential customers are the residents of apartment buildings with medium high or high income, to whom belong relatively own cars or new business. Directly to the nearby car service and the car park there are 20 apartment houses of 580 apartments and 6 office with about 70 workers. Presuming that half of those employees of the offices and each second family is using either it’s own car or business car, there is a demand of quantity for 325 car parking places. In the nearest area now operate 3 car parking with a total of 160 parking places, which at this point can not satisfy the demand for this service. Because there is no car services nearby (the closest is approximately in 2 kilometres), we can predict that some of those car owners will use this service, located next to their residence or place of work. The situation in the market of automobile service depends on the trends of the fleet. Over the past 10 years, it has increased in 2.5 times. In Latvia, for the first nine months of 2008, regardless of the bearish period in the economy, there are registered 16 056 new cars that is less than a year ago for 35,9%. In the ratio of car services have formed favourable conditions sustainable and significant increase of potential consumers of these services. Regarding to car services it’s quantity is increasing, while mostly they are not agents of main car networks. The market structure of car maintenance is not clearly defined. Of course, there is a certain specialization, but also there are several vertical levels. Full name of the company is a limited liability company “REM”, mentioning above as SIA “REM”. The time of opening and registration of company in the Commercial Register of the Republic of Latvia is August 2008.
Project Parking place-car wash with additional technical car-care centr
Keywords: Finanses un kredīts