Acu kustību iekārtu IViewX RED500 un EyeLink precizitātes salīdzinājums - Siliņa, Anete (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 34 lapaspusēm. Tas satur 23 attēlus, 28 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir novērtēt Latvijas Universitātē Optometrijas un redzes zinātnes nodaļā pieejamo acu kustību iekārtu IViewX RED500 un EyeLink 1000 Plus precizitāti. Iekārtu precizitāte tika novērtēta, izmantojot 13 pelēkus diska formas stimulus ar ārējo rādiusu 0,8° un iekšējo – 0,6°, kas tika izvietoti uz balta un melna fona. Dalībniekiem tika sniegts uzdevums apskatīt visus 13 stimulus vienu pēc otra. Iegūtie rezultāti norāda, ka IViewX RED500 un EyeLink 1000 Plus acu kustību iekārtu precizitāte nav būtiski atšķirīga. Novērots EyeLink 1000 Plus precizitātes samazinājās apskatot ekscentriski novietotus stimulus. Tika iegūts, ka stimula fona krāsa būtiski ietekmē acu kustību iekārtu precizitāti. Atslēgvārdi: videokulogrāfija, acu kustību analīze, acu kustību pieraksta precizitāte.

The Bachelor thesis is written in Latvian on 34 pages. It contains 23 figures and 28 references. The aim of the study is to evaluate the accuracy of IViewX RED500 and EyeLink 1000 Plus eye trackers at the Department of Optometry and Vision of the University of Latvia. The accuracy was determined using 13 gray round-shaped stimuli with an external radius of 0.8 ° and an internal radius - 0.6 ° which were located either on white or black background. The given task was to fixate each of the 13 stimuli one by one. The results demonstrate that the differences in accuracy of IViewX RED500 and EyeLink 1000 Plus is not significantly different, and the accuracy of the EyeLink 1000 Plus is worse when the fixating eccentrically. It was demonstrated that the background color of the stimulus significantly affects the accuracy of the eye trackers. Keywords: video-oculography, eye movement analysis, eye tracking accuracy.
Comparison of accuracy of IViewX RED500 and EyeLink eye tracking systems
Keywords: Fizika; videokulogrāfija; acu kustību analīze; acu kustību pieraksta precizitāte; video-oculography; eye movement analysis