Dzīves kvalitāte Vaiņodes novadā - Silniece, Agita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot sociālekonomisko faktoru ietekmi uz Vaiņodes novada iedzīvotāju apmierinātību ar dzīves kvalitāti, tai skaitā pārbaudīt vai ir vērojamas statistiski nozīmīgas atšķirības starp sievietēm un vīriešiem, dažādām vecuma grupām un noskaidrot, kādi uzlabojumi būtu jāveic, lai padarītu Vaiņodes novadu pievilcīgāku dzīvošanu vietējo iedzīvotāju vērtējumā. Darbā autore izvirzīja hipotēzi, kuru pārbaudīja veicot empīrisko pētījumu: iedzīvotāji, kuriem ir augstāki sociālekonomiskie rādītāji ir apmierinātāki ar savu dzīves kvalitāti, nekā tie, kuriem šie rādītāji ir zemāki. Autore secina, ka iedzīvotāju dzīves kvalitāti ietekmē ekonomiskie faktori (ienākumi) un nav vērojamas statistiski nozīmīgas atšķirības starp sievietēm un vīriešiem, dažādu vecumu grupu dalījumā (18 – 30;31 – 55;56+. Atslēgvārdi: dzīves kvalitāte

Purpose of this survey is to define social-economic factors influence on Vainodes region resident’s satisfaction with quality of live and to find if there are stistically significant differances between women and men, different groups of age regarding their satisfaction with quality of life. Within this survey one of goals are to find out what kind of adjustments should be made for Vainodes region in order to make it better for region’s rezidents. Author posed a hypothesis which she checked with empirical data: rezidents with better social-economic rates are more satisfied with their quality of life than those with worse rates. Author concludes that rezidents quality of life is influenced by economic factors (income) and there are no statistically significant diferences between women and men in different groups of age (18-30;31-55;56+). Keywords: quality of life, life quality
Quality of life in Vainodes region
Keywords: Socioloģija