Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko prasmju apguve priekšmetiskā darbībā - Čuprinska, Daiga (Latvijas Universitāte, 2024)
Vārds Uzvārds: Daiga Čuprinska Kvalifikācijas darba nosaukums: Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko prasmju apguve priekšmetiskā darbībā. Darba mērķis: teorētiski un empīriski pētīt vidējā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko prasmju apguvi priekšmetiskā darbībā. Darba uzdevumi: 1. Analizēt pedagoģijas un psiholoģijas zinātnieku gan Latvijā, gan ārvalstīs teorijas un pieredzi par matemātisko prasmju apguvi priekšmetiskā darbībā. 2. Pētīt reālo situāciju vidējā pirmsskolas vecuma bērnu grupā, vērojot bērnu attīstību apgūstot matemātiskās prasmes priekšmetiskā darbībā. 3. Apkopot ieteikumus vidējā pirmsskolas vecuma bērnu grupā, vērojot bērnu attīstību apgūstot matemātiskās prasmes priekšmetiskā darbībā. Kvalifikācijas darbs ir veidots no divām daļām teorētiskās un empīriskās daļas. Teorētiskajā daļā ir aprakstītas atziņas par matemātisko prasmju būtības raksturojumu pirmsskolā un priekšmetiskās darbības būtību matemātisko prasmju apguvē. Empīriskajā daļā aprakstīts pētījuma organizācijas apraksts, pētāmās grupas raksturojums, darbs ar bērniem matemātisko prasmju apguvei priekšmetiskā darbībā un pētījuma rezultātu analīze. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, divām daļām, četrām apakšdaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, kā arī literatūras un avotu saraksta. Tajā iekļauti 4 attēli un 4 tabulas, izmantoti 27 literatūras avoti un pievienoti 8 pielikumi.. Darba kopējais apjoms 42 lappuses.

Name Last name: Daiga Čuprinska Title of the qualification job: Acquisition of mathematical skills of children of medium pre-school age in a object activity. Objective of work: Theoretically and empirically study the acquisition of mathematical skills of children of the average pre-school age in a object way. Job Tasks: 1. To analyze the theories and experiences of pedagogy and psychology scientists in Latvia and abroad regarding the acquisition of mathematical skills in subject activities. 2. Explore the real-world situation in the middle childhood group by observing how children develop mathematical skills in subject-based activities. 3. Summarize the suggestions in a group of middle preschoolers by observing how the child develops mathematical skills in preschool activities. The qualification work is made up of two parts, the theoretical and the empirical part. The theoretical part describes the findings about the characteristics of the nature of mathematical skills in preschool and the nature of the subject activity in the learning of mathematical skills. The empirical part describes the description of the research organization, characteristics of the research group, work with children to acquire mathematical skills in subject activities and analysis of the research results. The qualification work consists of an introduction, two parts, four subdivisions, conclusions, proposals, as well as a list of literature and sources. two parts, conclusions, proposals and a list of literature and sources. It includes 4 images and 4 tables, uses 27 literature sources and adds 8 annexes. The total amount of work is 42 pages.
Acquisition of mathematical skills of children of medium pre-school age in object activity
Keywords: Izglītības zinātnes; vidējais vecumposms; matemātiskās prasmes; priekšmetiskā darbība; pirmsskola; mathematical skills