Finanšu analīze uzņēmumā SIA „ TULPANO” - Apkalns, Ivars (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba nosaukums: uzņēmuma SIA “Tulpano” finanšu analīze.Uzņēmums darbojas kopš 2007. gada un nodarbojas ar poligrāfijas pakalpojumiem un floristikas pakalpojumu sniegšanu. Diplomdarba mērķis ir: uz saimnieciskas darbības analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus SIA ”Tulpano” finansiālā stāvokļa uzlabošanai un tālākai attīstībai. Teorētiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu horizontālas un vertikālās analīzes, finanšu koeficientu izpētes un bankrota diagnostikas iespējam. Praktiskajā daļā autors veica SIA ”Tulpano” finanšu analīzi par 2007, 2008. un 2009. gadu, novērtējot finansiālo stāvokli aprēķinot likviditāti, maksātspēju, aktivitāti, rentabilitāti, analizējot bilances struktūru un radītāju izmaiņas, cēloņus un tendences. Analītiskajā daļā autors piedāvā savas idejas esošas situācijas uzlabošanai un izstrādā attīstības perspektīvu iespējas. Diplomdarba apjoms ir 59 lappuses, tas sastāv no 5 daļām un 9 pielikumiem. Darbā ir izmantotas 7 tabulas un 6 attēli .

Diploma title: Ltd "Tulpano" financial analīze. Company operating since 2007. year and is engaged in printing services and floristry services. Thesis is: the economic activities in the basis of the analysis to develop proposals for Ltd "Tulpano" improve the liquidity situation and further development. Theoretical part deals with theoretical aspects of financial analysis, which consists of the financial statements of horizontal and vertical analysis, financial ratio of research and diagnostic possibilities of bankruptcy. Practical part of the author were done by "Tulpano" financial analysis for 2007, 2008. and 2009. year, assessing the financial position of calculating the liquidity, solvency, activity, profitability, balance sheet analysis of the structure and indicators, causes and trends. Analysis describes the author offers his ideas for improving the current situation and development prospects of developing opportunities. Diploma level is 59 pages. It has 7 table, 6 pictures, 9 annexes.
Financial reviews and their analysis SIA „TULPANO”
Keywords: Ekonomika