Sociālo pakalpojumu ģimenēm ar bērniem attīstības perspektīvas Alojas pilsētā - Zute, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba temats ir ‘’ Sociālo pakalpojumu ģimenēm ar bērniem attīstības perspektīvas Alojas pilsētā’’. Diplomdarba veiksmīgākai strukturēšanai ir izvirzīts diplomdarba mērķis un uzdevumi. Diplomdarbā izvirzītais mērķis: raksturot un analizēt sociālos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, izzināt ģimeņu ar bērniem vajadzības, identificējot jaunu pakalpojumu ģimenēm ar bērniem attīstības iespējas Alojas pilsētā. Uzdevumi: 1)raksturot terminu ‘’ģimenes ar bērniem’’ 2)pētīt un pamatot ģimeņu ar bērniem sociālās problēmas 3)raksturot sociālos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem Alojas pilsētā 4)empīriski pētīt sociālo pakalpojumu attīstības perspektīvas ģimenēm ar bērniem Alojas pilsētā sociālo darbinieku un politikas veidotāju skatījumā . Darba gaitā autore raksturo ģimenes ar bērniem, viņu sociālās problēmas. Pieejamo sociālo pakalpojumu veidus, Alojas pašvaldības Sociālā dienesta darbību. Ar interviju palīdzību noskaidro kādus sociālos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem nepieciešams nākotnē ieviest. Atslēgvārdi: ģimenes ar bērniem, sociālie pakalpojumi, attīstības perspektīvas

A course work theme is the ‘’ Social utility for family with children developmental aspects in Aloja`a city’’. A course work purpose and tasks is pulled out for more successful structure. The purpose : to characterize and analyse the social favours monogynopaediums for family with children, to cognize monogynopaediums for necessities, identifying the new monogynopaediums for family with children in Aloja` city. Tasks: 1) to characterize ‘’ term family with children’’ 2)to probe and to ground monogynopaediums with childen of the social problem 3) to characterize the social favours monogynopaediums with children in the Alojas city 4)empiric to probe development of the social favours prospect monogynopaediums family with children in the Alojas city the social worker and in policy creators view. In work motion an author characterizes monogynopaediums for family with children, their social problems. Kinds, action of the Alojas self-government Social service of the accessible social favours. With the help of interviews find out some social favours monogynopaediums it is necessary in the future to inculcate with children. Key words: family with children, social utility, developmental aspects.
Social utility for family with children developmental aspects in Aloja`s city
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija