Zelmārs Lancmanis darbā un dzīvē: mūsu dzimtās zemes pētnieka Lancmaņa-Līdumnieka piemiņai - Greste, Jānis; Birkerts, Antons; Tomāss, Eduards; Skujiņš, J.; Vanga, J.; Ģirupnieks, Jānis; Zāns, Verners; Kasars, B.; Konrāde, B.; Līventāls, Teodors; Kūla, Pēteris; Mežsēts, J.; et al. (My University, 1943)
Manuskriptu Jānis Greste un 16 citi autori - Zelmāra Lancmaņa (1883-1935) tuvākie darba un interešu biedri, skolēni, draugi - veltījuši Z. Lancmaņa piemiņai. Tas domāts un gatavots iespiešanai, sarakstīts laikā aptuveni no 1935. līdz 1943. gadam. Manuskriptam ir 240 lapaspuses mašīnrakstā, tās ir numurētas. Pēdējās 67 bijušas ar savu numerāciju, taču vēlāk iekļautas kopējā manuskriptā. Manuskriptā daži nelieli un ļoti daudzi sīki labojumi. Manuskriptā atstātas numurētas vietas attēliem. Fotogrāfijas glabājās atsevišķi, tās (ne visas) ir numurētas, un ne visas ir saglabājušās. Uz vairākām ir atzīmes, kā paredzamajā izdevumā tās kadrējamas un palielināmas. Šajā publicējumā fotoattēli ievietoti paredzētajās vietās. Pievienots satura rādītājs. Manuskriptu rediģējis un apmēram pusi tā sarakstījis Z. Lancmaņa tuvs draugs, līdzgaitnieks un sekotājs Jānis Greste (1899-1954). Pie paša rakstītām nodaļām viņš savu vārdu parakstījis kā "J. Gr.". Aprakstītas Z. Lancmaņa dzīves gaitas, īpatnības, devums novadpētniecības, ģeogrāfijas, ģeoloģijas, dabas aizsardzības, pedagoģijas un citās jomās.
Keywords: Research Subject Categories::FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Landscape planning::Nature conservation and landscape management; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Exogenous earth sciences::History of geology and palaeontology; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Ethnology; Zelmārs Lancmanis-Līdumnieks (1883-1935); Pedagoģija; Tūrisms; Novadpētniecība; Atmiņu apkopojums; Ģeoloģija; Ģeoloģijas kolekcija - LU Muzejs