Kriminālsodu politika - Zemīte, Elza (Latvijas Universitāte, 2013)
Kriminālsodu politikā veiktas būtiskas izmaiņas, kas ietekmē visu kriminālsodu sistēmu. Kriminālsodu sankcijas būtiski ietekmē apsūdzētos. Veikto pārmaiņu viens no būtiskākajiem aspektiem ir ieslodzīto skaita samazināšanās. Latvijas kriminālsodu sistēma tiek tuvināta Eiropas Savienības sodu sistēmai, līdz ar to attālinās no Padomju laiku ietekmes. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt kriminālsodu vēsturisko attīstību, 20013.gada 1.aprīlī stājušos grozījumus Krimināllikumā. Kā arī aplūkot problēmjautājumus, kas saistīti ar kriminālsodu politiku. Darbs sastāv no trīs daļām, kurās izpētīta kriminālsodu politikas jēdziens, reformas, realizācija mūsdienās, kriminālsodi attiecībā uz noziedzīgu nodarījumu klasifikāciju un tā veidi, kā arī Krimināllikuma Sevišķās daļas sankciju tendences, izklāsts un to ietekme uz apsūdzētajām personām. Atslēgas vārdi: Kriminālsodu politika, kriminālsodu politikas koncepcija, krimināllikums, sankcijas, kriminālsodi, reformas, ietekme, sekas.

Criminal Penalty Policy has experienced substantial changes affecting the entire penal system. Criminal penalties have a significant impact on the accused. One of the most important aspects of the changes is a reduction of the amount of imprisoned persons. Penal system in Latvia is being equalized with the European Union's system of penalties thus moving away from the influence of the Soviet period. Bachelor thesis aims to explore the historical development of criminal penalties and the recent changes that have been made in the Criminal Law. The work also discusses problems regarding Criminal Penalty Policy in general. The work consists of three parts which explore the concept of criminal policy, reforms and implementation in modern times, criminal offense classification and types, as well as the trends in Special Part of the Criminal Law sanctions and their impact on the accused persons. Keywords: Criminal Policy, the concept of criminal policy, criminal law, penalties, criminal pena
Criminal Policy
Keywords: Juridiskā zinātne