Biznesa uzsākšanas vidi ietekmējošie faktori Baltijas valstīs - Kondrate, Inese (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Biznesa uzsākšanas vidi ietekmējošie faktori Baltijas valstīs” ir izpētīti un izanalizēti galvenie uzņēmējdarbības iekšējās un ārējās vides faktori, kas var ietekmēt uzņēmēju lēmumu biznesa uzsākšanas posmā. Darbs ir balstīts uz teorētiskām atziņām, Baltijas valstu oficiālajiem statistikas datiem, likumdošanu, pētījumu rezultātiem un publikācijām, kā arī ekspertu intervijām. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt uzņēmējdarbības vides attīstību Baltijas valstīs un izanalizēt to ietekmējošos faktorus. Iegūtie rezultāti sniedz reālu priekšstatu par Baltijas valstu uzņēmējdarbības vidi, tās priekšrocībām starptautiskā vidē un faktoriem, kas veicina vai kavē tās attīstību. Maģistra darbs sastāv no trīs nodaļām – 105 lapām, 10 tabulām, 18 attēliem, 5 pielikumiem 97 izmantotās literatūras un informācijas avotiem. Atslēgas vārdi: uzņēmējdarbība, ārējie un iekšējie vides faktori, Baltijas valstu reģions.

In the master paper „Factors that influence business environment in the Baltic States” the main internal and external business environmental factors are explored and analysed, that may affect businessman’s decision at business inception stage. This paper is based on theoretical verities, on all three Baltic States official statistics, legislation, results of research and publications, as well as expert interviews. The aim of master paper is to find out the factors that promote or hinder business inception and development in the Baltic countries. The results give us real picture of business environment in the Baltic States, its advantages in an international environment and factors that promote or hinder its development. Master paper consists of three chapters – 105 pages, 10 tables, 18 images, 5 annexes and 97 sources of literature. At the end of the work t
Factors that Infuence Business Starting Environment in the Baltic States
Keywords: Vadībzinātne