Dzimtes kategorijas prezentācijas īpatnības krievu valodas kā svešvalodas apguvē - Ružanska, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2006)
Šis darbs ir veltīts krievu valodas dzimtes kategorijas prezentācijas īpatnībām lingvodidaktiskajā aspektā. Darbā autore cenšas argumentēti pierādīt, ka pamatpieeja krievu valodas kā svešvalodas apguvē ir komunikatīva pieeja. Pamatoties uz šo pieeju, bakalaura darbā ir pētīta krievu valodas gramatiskā sistēma, un konkrēti, lietvārda gramatiskā kategorija. Dotajā darbā tika pārstāvēti gramatiskie vingrinājumi, kuri ir vērsti uz krievu valodas lietvārda trīs dzimtu pareizo lietošanu, kā arī uz apmācāmā komunikatīvās kompetences attīstību kopumā.

This work is dedicated to the picularities of presentation of noun’s gender in teaching Russian as a foreign languege. This research shows that the main method in teaching foreign language is communicative method. According to this method, the researcher presents the grammatical sistem of Russian and in particular the grammatical gender of a russian noun. In practical part of the work there are presented two types of grammar exercises which are supposed to be usefull in developing skills and abilities of noun’s gender correct using in speach. The present paper can be used for further study of the theme and achieving language proficiency.
Peculiarities of Presentation of the Category of Gender in Teaching Russian as a Foreign Language
Keywords: Krievu filoloģija