Ažiotāžas rāmējums „SA+” viedokļrakstos: sagatavošanās cikls pirms Vankūveras un Soču Olimpiskajām spēlēm - Grāvītis, Renārs (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Ažiotāžas rāmējums „SA+” viedokļrakstos: sagatavošanās cikls pirms Vankūveras un Soču Olimpiskajām spēlēm” izstrādāts, lai analizētu portāla Sportaavize.lv žurnālistu piedāvāto rakstu rāmējumus pirms augstāk minētajiem sporta forumiem un salīdzinātu, kādā veidā un ar kādiem paņēmieniem rakstu autori rada ažiotāžu pirms Olimpiskajām spēlēm. Bakalaura darba pētnieciskā problēma ir portāla Sportaavize.lv žurnālistu piedāvāto viedokļrakstu (pirms Vankūveras un Soču Olimpiskajām spēlēm) radītā ažiotāža un gaidas uz sportistu startiem. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādi rāmējumi sastopami žurnālistu viedokļrakstos un ar kādiem paņēmieniem žurnālisti radījuši ažiotāžu. Lai sasniegtu mērķi, ir izvirzīti uzdevumi: pētījumam nepieciešamo literatūras avotu izpēte, publikāciju un to rezultātu analīze. Darba teorētiskajā daļā izklāstītas sporta žurnālistikas tendences un rāmējuma teorija, kā arī cerību interpretēšanas principi sportista tēla veidošanā. Bakalaura darba empīriskajā daļā pielietota kvantitatīvā un kvalitatīvā kontentanalīze. Pētījuma gaitā redzams, ka rāmējumi viedokļrakstos pirms abām Olimpiskajām spēlēm dominējuši līdzīgi. Atslēgas vārdi: sporta žurnālistika, rāmējums, viedokļraksti, ziemas Olimpiskās spēles, žurnālisti, kontentanalīze

Bachelor paper „Framing of agiotage in the „SA+” opinion articles: training cycle prior to Vancouver and Sochi Olympic Games” realised to analyze opinion article frames in portal Sportaavize.lv and compare, how authors make agiotage before Olympic games. Research in bachelors paper includes in articles made agiotage and manage expecations from athletes before Vancouver and Sochi Olympic games. Research aim is to find what kind of frames are hidden in journalist articles and methods, how journalists make agiotage before Olympic games. Bachelor paper tasks are following: to study theoretical framework, publication and result analysis. Theoretical approaches are sport journalism tendencies, framing analysis and manage expectations in sport. Research methods are following: quantitative and qualitative content analysis. Research shows, that founded frames in articles before both Olympic games are similar. Key words: sport journalism, framing, opinion articles, winter Olympic games, journalists, content analysis
Framing of agiotage in the "SA +" opinion articles: training cycle prior to Vancouver and Sochi Olympic Games
Keywords: Komunikācijas zinātne