Bībeles motīvi Ivana Buņina ceļojumu aprakstu ciklā "Putna ēna". - Varivončiks, Jevģenijs (Latvijas Universitāte, 2017)
Šajā darbā tiek izpētīti Bībeles motīvi Ivāna Buņina ceļojuma apcerējumu ciklā “Putnu ēna”. Autors pēta kuri motīvi bija izmantoti un kāpēc tieši šie motīvi bija realizēti šajā ciklā. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļa tiek izpētīta Bībeles vēsture krievu kultūrā un literatūrā un ceļojuma apcerējumu cikla “Putnu ēna” nozīme Ivāna Buņina daiļradē. Otrajā daļā tiek analizēts, kādi Bībeles motīvi ir ciklā un kāda ir nozīme šiem reminiscencēm.

This paper is dedicated to Biblical motives of traveller’s sketches cycle “Bird’s Shadow” written by Ivan Bunin. The author studies exactly which Biblical motives were used by Ivan Bunin and why. The paper consists of two parts. The first part is a theoretical part in which the author studies the history of Bible in Russian culture and literature and a place of sketches “Bird’s Shadow” in life an work of Ivan Bunin. The second part is a practical one, in which the author decomposes which particular Biblical motives were used in the cycle and the meaning of these references.
Biblical Motives in the Cycle of Traveler's Sketches "Bird's Shadow" by Ivan Bunin.
Keywords: Valodniecība; Бунин Иван; библейские мотивы; Тень птицы; Библия; Ветхий Завет