Kvalitātes vadības sistēma mazumtirdzniecības uzņēmumā - Mūrniece, Anda (Latvijas Universitāte, 2009)
Kvalitātes vadības sistēma ir līdzeklis, kas nodrošina visu uzņēmuma iekšējo procesu efektivitāti, to prasību izpildi, kas tiek pieprasītas, gaidītas no uzņēmuma vadības puses. Kvalitātes vadības sistēma uzņēmumā ievieš skaidrību darbinieku vidū pienākumu un atbildību sadalījumā. Diplomdarbā tiek izpētīta mazumtirdzniecības nozare šobrīd Latvijā, tās attīstības tendences un pastāvošā konkurence. Tiek dots novērtējums tam, kāda nozīme ir kvalitātes vadības sistēmas ieviešanai mazumtirdzniecības uzņēmumam, lai tam būtu iespēja veiksmīgāk attīstīt savu darbību šobrīd, kad mazumtirdzniecības nozare piedzīvo lejupslīdi. Diplomdarba pētījumam par pamatu ir izmantots mazumtirdzniecības uzņēmums SIA „Kronis”, kas Latvijas tirgū nodarbojas ar pārtikas mazumtirdzniecību. Darba mērķis ir izpētīt ieguvumu no kvalitātes vadības sistēmas ieviešanas mazumtirdzniecības uzņēmumā SIA „Kronis” un sniegt priekšlikumus tās ieviešanai. Lai kvalitātes vadības sistēmu ieviestu, vispirms ir jāveic esošu procesu analīze, jānosaka to pilnveidošanas iespējas, jāsagatavo cilvēku resursi un jānodrošina pilnīga vadības ieinteresētība. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, un katrai nodaļai ir 3 apakšnodaļas. Darbā ir 10 tabulas, 11 attēli un kopumā ir izmantoti 19 literatūras avoti.

Quality control system acts as instrument, that provides efficiency of all enterprises inner process, it’s implementation, that are required, expected from enterprise leadership side. Quality control system establish in enterprise clearness between employees in division of duties and responsibilities. As base of diploma work is used retail trade enterprise „Kronis” Ltd. that acts in Latvian market with food retail sale. In diploma work is being researched retail trade branch in Latvia at the moment, it’s development tendency and existing competition. Is being given estimation to that, how big meaning is to introduction of quality control system in retail trade enterprise, so that it would have possibility more successful develop it’s action now, when retail trade branch tastes recession. The aim of work is to explore benefit from quality control systems introduction in retail trade enterprise “Kronis” Ltd. and to give proposals for it’s introduction. For introduction of quality control system it is necessary at first to manage analysis of existent process, have to be determinate improvement possibilities, prepared human resource and there must be provided total leadership involvement. Diploma work consists of 3 chapters and each chapter has 3 subdivisions. In work are 10 tables, 11 pictures and in total are used 19 literature source.
Quality leadership system in retail trade enterprise
Keywords: Finanšu menedžments