Finanšu situācijas uzlabošanas iespējas SIA "B&B Tools Latvia" - Griščenko, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā “ SIA „B&B Tools Latvia” finansiālas situācijas izvērtējums un attīstības iespējas” tiek apskatīts un izanalizēts uzņēmuma finansiālais stāvoklis, tās attīstības iespējas, kā arī dots teorētiskais pamatojums ar uzņēmuma finanšu analīzes saistītiem jautājumiem. Praktiskajā daļā autors veic uzņēmuma gada pārskatu analīzi par 2007., 2008., 2009. un 2010. gadu novērtējot uzņēmuma finanšu stāvokļa izmaiņas analizējamo periodu laikā, un meģinot noteikt to izmaiņu cēloņus, ka arī veica finanšu analīzi ar mērķi uzlabot un pilnveidot uzņēmuma finanšu darbību. Autors veica uzņēmuma SIA „B&B Tools Latvia” finanšu analīzi, aprēķinot likviditātes un maksātspējas rādītājus, līdzekļu aprites koeficientus, izmaksu un rentabilitātes rādītājus, veica bilances un pelnas vai zaudējumu aprekina horizontalo un vertikalo analizi. Ka arī ir veikta uzņēmuma darbības analīze Latvijas tirgū, izmantojot SWOT metodi. Darbā ir izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma SIA „B&B Tools Latvia” finansiālā stāvokļa uzlabošanai, kurus varētu izmantot analizētā uzņēmuma vadība turpmāko finanšu lēmumu pieņemšanā. Maģistra darba apjoms ir 72 lpp., tas satur 29 tabulas, 24 attēlus, pievienoti 5 pielikumus. Atslēgas vārdi: ražošana, finanšu situācija, analīze, attīstība.

In the master’s thesis "Evaluation of financial situation and opportunities for the development of SIA „B&B Tools Latvia” is reviewed and analyzed the financial situation of the company, its development potential, and given theoretical justification for the financial analysis of companies and related matters. In practical part author to perform company year summary about 2007., 2008., 2009. and 2010. year to assess company financial situation changes in analysable period time and to attempt to define it changes reasons, to perform financial analysis with aim to make better and to improve company financial operation. The author has made company „B&B Tools Latvia” financial analysis, calculation of the liquidity and solvency indicators, asset turnover ratio, cost and profitability indicators, perform balance and frofit or loss calculating horizontal and vertical analysis. That the company has been operating in the Latvian market analysis using the SWOT method. In end off master work author to pronounce propositions financial situation advancement whom will to employ analistic company leader’s subsequent financial decision adoption. Volume of the master’s thesis is 72 pages, containing 29 tables, 24 figures, supplemented 5 appendices. Keywords: manufacturing, financial situation, analysis, development.
Improvement of Financial Situation in SIA "B&B Tools Latvia"
Keywords: Ekonomika