Pacientu ar hemoroīdiem informētība perioperatīvajā periodā - Maderniece, Lidija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma – Pacientu ar hemoroīdiem informētība perioperatīvajā periodā. Tēmas aktualitāti nosaka pacientu neizglītošana par hemoroīdu slimību. Darba mērķis ir noskaidrot pacientu ar hemoroīdiem ir informēti perioperatīvajā periodā. Pētniecības uzdevumi ir apskatīt literatūru, izveidot anketu, aptaujāt respondentus, apkopot iegūtos rezultātus, analizēt rezultātus, izdarīt secinājumus. Pētniecības instruments ir anketa Pētniecības metode – kvalitatīvā Galvenie iegūtie rezultāti – pacienti ir daļēji informēti par hemoroīdiem perioperatīvajā periodā.

Bachelor thesis - Patients with hemorrhoids awareness in the perioperative period. Topicality determine patient -education for hemorrhoid disease. The aim is to identify patients with hemorrhoids are aware of the perioperative period. Research tasks are to look at the literature , create a questionnaire respondents , summarize the results , analyze the results , draw conclusions . Research tool is a questionnaire Research method - qualitative Main results - patients had some awareness of hemorrhoids in the perioperative period.
Patients with Hemorrhoids Awareness in the Perioperative Period
Keywords: Medicīna; hemoroīdi; hemoroīdu operācijas; pacienti; perioperatīvais periods.