Projekts: Optikas boutique “ OPTOBE SIA ” izveidošana - Zalkovska, Linda (Latvijas Universitāte, 2022)
Projekta mērķis ir izveidot jaunu boutique stila optiku Rīgas centrā, kas piedāvā klientiem plašu izvēli ar jauniem luksusa zīmola ietvariem, tā pat arī zīmola saulesbrillēm. Optika plāno strādāt ar populāriem jau pazīstamiem zīmoliem un tādiem, kas vēl nav Latvijas tirgū: Maybach, Dita eyewear, Anne et Valentine u.c. Optika piedāvās arī redzes pārbaudes pie kvalificētiem redzes speciālistiem un uz vietas būs ieejami optiķa pakalpojumi. Ik viens klients ir svarīgs, tādēļ optika īpaši strādās pie klientu apkalpošanas standartiem, lai būtu augsta līmeņa apkalpošanas serviss. Papildus tam klientiem būs iespēja iegādāties jau plaši pazīstamu zīmolu kontaktlēcas, kontaktlēcu kopšanas līdzekļus un aksesuārus, kas paredzēti gan kontaktlēcām, gan briļļu vai saulesbriļļu ietvariem. Projekts paredz arī kā pirmajiem optikas pārstāvjiem piedāvāt interesentiem meistarklases un seminārus, kas saistīti ar cilvēka redzi un tās funkcijām, kā arī papildus dažādām ar redzi saistītām lietām. Projekts paredz šīs nodarbības ilgumu no divām līdz trīs stundām, ar gardām uzkodām, siltajiem un aukstajiem dzērieniem, un pats galvenais patīkamā un nepiespiestā gaisotnē, jaunajās dizaina telpās. Galvenais maģistra darba projekta mērķis ir realizēt dzīvotspējīgu projektu Rīgas centrā, izvērtējot iepriekš novērotās tendences pieaugumu redzes korekcijai un tehnoloģiju attīstībai. Projekta aktualitāte arī pierāda, ka redzes pārbaudes turpmāk nākotnē būs vairāk nepieciešamas, jo strauji attīstās tehnoloģijas, kuras netiek pareizi lietotas, kā arī pārlieku nepārtraukta lietošana spēj izsaukt klientiem sūdzības par redzes asumu un kvalitāte, līdz ar ko klients vēršas pēc kvalificēta speciālista palīdzības. Lai projektu varētu īstenot tiks dibināta sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) ar nosaukumu OPTOBE, kas saīsinājumā no angļu valodas ir optometry be jeb OPTOBE, taču pats nosaukums, kas būs pazīstams klientiem, paredzēts Ollivanders boutique optika. Uzņēmuma telpas, kur veikt saimniecisko darbību, plānojas Rīgas centra rajonā, kuras tika piemeklētas atbilstoši nepieciešamajai platībai, lai spētu nodrošināt gan optikas vajadzībām platību, gan vietu, kur veikt meistarklases. Lokācija atrodas vēsturiskajā Rīgas centrā, kur ir ērta infrastruktūra iedzīvotājiem, tā pat arī ir daudz sabiedrisko transportu, kā arī ir pieejamas stāvvietas, kur novietot automašīnas klientiem, kas ir ļoti būtisks aspekts. OPTOBE SIA plāno dibināt viena fiziska persona, otra juridiska persona. Sabiedrībai pamatkapitāls tiks apmaksāts naudā pilnā apmērā 20 000 EUR. Fiziska persona plāno veikt pamatkapitāla apmaksu 10 000 EUR apmērā un juridiskā persona atlikušos 10 000 EUR plāno apmaksāt naudā. Dalībniekiem daļas tiek sadalītas 1000 vienādās daļās, katram ar dalību sabiedrībā 50%.

This project aims to implement a new boutique-style optics store in the center of Riga, which would offer our customers a wide selection of new luxury brand frames, as well as brand sunglasses. Opticians plan to work with popular and already well-known brands and those not yet known to the local Latvian market: Maybach, Dita eyewear, Anne et Valentine, etc. The store will also offer vision tests conducted by qualified vision specialists, and optician services on site. In addition, customers will be able to purchase contact lenses from already well-known brands, contact lens care products, and accessories for both contact lenses and spectacle or sunglasses frames. Excellent customer service is a priority. Every customer is important, therefore the Opticians will specifically focus on high customer service standards to raise the overall quality. The project also intends to introduce master classes and seminars related to human vision and its functions, as well as various other things related to vision. The average duration of these lessons is intended to last from two to three hours, followed by delicious snacks, as well as hot and cold drinks, and not forgetting about a pleasant and relaxed atmosphere in newly designed rooms. The main goal of the project pertaining to the master's thesis is to implement a viable project in the center of Riga, taking into consideration previously observed demand growth for vision correction and technology development. The topicality of the project also proves that vision tests will become more necessary in the foreseeable future, because rapidly developing technologies are not used properly at the moment, as a result causing complaints about the sharpness and quality of vision, therefore customers tend to seek the help of a qualified specialist. A limited liability company (LLC) ‘OPTOBE LLC’ which stands for OPTOMETRY BE or OPTOBE will be established to successfully launch the project, however, the store will be known as Ollivanders boutique optics to the general public. The company's premises, where the economic activities will be carried out, are planned to be located in the center of Riga. The area is selected according to its ability to provide both, optical needs, and the place to conduct master classes. The location offers convenient infrastructure, public transport, as well as parking spaces, which is a very important aspect. OPTOBE LLC is planned to be established by one private individual along with another legal entity. The share capital will be paid in cash of 20,000 EUR to the company. A private individual plan to pay the share capital in the total amount of 10,000 EUR and a legal entity plans to pay the remaining 10,000 EUR In addition, the company plans to attract external financing donors, since the company's share capital is insufficient. The plan is to attract an additional zero precent loan of 40,000 EUR, which is intended to be lent by a legal entity with a loan term of
Project: Establishment of optic boutique “OPTOBE SIA”
Keywords: Finanses un kredīts; Projekts; investīciju projekts; optika; optometrists; brilles