Psihosomātiskā ietekme uz ametropijām - De March, Mauro (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā, satur 51 drukātas lapas, 30 zīmējumus, 21 grafiku un 4 tabulas. Galvenais darba mērķis ir parādīt sakaru starp individuāla cilvēka psiho-enerģētiskajiem apstākļiem, viņa fiziskajām īpašībām un ametropijas tipu. Eksperimentālie pētījumi ir veikti Itālijā 227 pacientiem vecumā no 14 līdz 84 gadiem, no kuriem 113 bija vīrieši un 114 sievietes. Tika meklēts sakars starp redzes defektiem un iespējamiem indivīda psiholoģiskajiem konfliktiem un somatiskajiem raksturlielumiem. Eksperimenta rezultāti parāda, ka indivīdiem ar ametropijām ir noteikta veida konflikti kopā ar specifisku somatisko uzbūvi, kas noved pie redzes problēmām. Atslēgas vārdi: ametropijas, redzes defekti, somatiskā uzbūve.

This Bachelor work is written in English, it consist in 51 printed pages, 30 figures, 21 graphics and 4 tables. The main objective of this Thesis is to demonstrate the relationship between the psycho-energetic condition of the individual human beings, their physical features and the onset of a type of Ametropy. The experimental research was conducted on 227 Italian patients, 113 males and 114 females, aged between 14 and 84, by linking visual defects with possible psychological conflicts and somatic characteristics. The results of the Experimental Research show that there are Conflicts frequently present in certain Ametropic individuals together with specific Somatic Constitutions that are more prone to vision problems. Key words: ametropy, visual defects, somatic constitution
Psychosomatic implication in the ametropy
Keywords: Fizika