Matemātikas sasniegto rezultātu analīzes ietekme uz plānošanas prasmju pilnveidi pamatskolā - Nummure, Diāna (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarba tēma ir “Matemātikas sasniegto rezultātu analīzes ietekme uz plānošanas prasmju pilnveidi pamatskolā”, kas veltīta plānošanas prasmju stratēģiju aplūkošanai un ieviešanai matemātikas mācību stundās, lai uzlabotu skolēnu prasmes plānot un pamatot sasniegtos rezultātus. Darbā tiek aprakstītas stratēģijas, kādas pielietot, attīstot skolēnu plānošanas prasmes, kā arī darba autore piedāvā sevis izstrādātu plānošanas stratēģiju. Darba praktiskajā daļā tiek analizētas skolēnu prasmes plānot un pamatot, kā arī analizēts skolēnu viedoklis par šo stratēģiju nozīmi matemātikas mācību procesā. Darbs kopumā izklāstīts 39 lappusēs, darbā izmantoti 20 literatūras avoti un pievienoti 8 pielikumi.

The topic of the diploma thesis is “The Impact of the Analysis of Achievable Results in Mathematics on the Improvement of Planning Skills in Elementary School” which is dedicated to the consideration and implementation of strategies of planning skills in mathematics lessons in order to improve the students’ skills in planning and justifying the lesson targets. This research describes the strategies to be used when developing students’ planning skills, and the author of this thesis also offers a self-developed planning strategy. In the practical part of the work, the students’ planning and justification skills are analysed, as well as the students’ opinion on the importance of these strategies in the mathematics learning process. The diploma thesis consists of 39 pages, 20 literary sources are used in the work and 8 appendices are added.
The Impact of the Analysis of Achievable Results in Mathematics on the Improvement of Planning Skills in Elementary School
Keywords: Izglītības zinātnes; pašvadīta mācīšanās; plānošanas prasme; plānošanas stratēģija; sasniedzamais rezultāts