Latvijā mazpazīstamu sporta spēļu tīmekļa vietnes - Arāja, Līva (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienās interneta vidē ir pieejamas neskaitāmas tīmekļa vietnes, kuru forma un saturs netiek ierobežots. Pētījums ir par Latvijā mazpazīstamu sporta spēļu tīmekļa vietnēm. Pašlaik internetā ir pieejams neliels šīs informācijas resursu klāsts, kas pasniegts latviešu valodā. Pētītas, četru sporta spēļu - lakrosa, amerikāņu futbola, frisbija un beisbola pieejamās tīmekļa vietnes. Pētījuma mērķis ir novērtēt, kāda ir Latvijā mazpazīstamu sporta spēļu tīmekļa vietņu kvalitāte un vai tā atbilst šo tīmekļa vietņu apmeklētāju vajadzībām. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tīmekļa vietnes tika pētītas un analizētas pēc izvirzītajiem kritērijiem. Rezultātā pierādījās, ka šie sporta veidi ir mazpazīstami un lietotājiem ir atšķirīgs viedoklis par savas nozares tīmekļa vietnēm. Kopumā lietotāji nav apmierināti ar tīmekļa vietņu kvalitāti un lietojamību.

Today’s internet environment contains countless web pages that are not controlled with visual or content guidelines. Research is about web pages of little-known sports in Latvia. At the moment there is very little information about these sports in resources presented in Latvian. This research focuses on four sports - lacrosse, American football, frisbee and baseball team webpages. These resources will be researched and analyzed by developed criteria. The goal of reasearch is to grade quality of Latvian sports web pages and if they are campatible with consumers needs. To find out if overall theme of this research is valid. To reach reaserch goal web pages were analyzed by defined criteria. To sum up, users are not satisfied with quality and usability of little known sports web pages in Latvia.
Unfamiliar sports websites in Latvia
Keywords: Bibliotēkzinātne