Cilvēkresursu pārvaldība skolā - Kosolapova, Madara (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore maģistra darbā “Cilvēkresursu pārvaldība skolā” izstrādājusi dažāda lieluma un tipa skolām piemērojamas cilvēkresursu pārvaldības vadlīnijas, kas balstītas veiktajā literatūras apskatā un pētījumā. Teorētiskajā daļā ir apskatītas cilvēkresursu pārvaldības apakšsistēmas un to īstenošanas prakse uzņēmumu un skolu vidē Latvijā un pasaulē, kā arī cilvēkresursu pārvaldības īstenošanu ietekmējoši faktori. Darba pētījumam tika izstrādāti pētniecības rīki – savstarpēji saistīta intervija un anketa par skolā veiktajām cilvēkresursu pārvaldības darbībām un to ietekmi uz pedagogu apmierinātības līmeni darbā un informētību par atbildību sadalījumu. Iegūtie dati tika apstrādāti, izmantojot matemātiski statistiskās metodes. Veiksmīgai cilvēkresursus pārvaldībai nepieciešams konkrēti noteikt veicamās darbības un par tām atbildīgās personas.

The author of the master’s thesis “Human Resource Management at School” has developed human resource management guidelines applicable to schools of different sizes and types, based on the literature review and carried out research. The theoretical part deals with human resource management subsystems and their implementation practices in the enterprise and school environment in Latvia and worldwide, as well as factors influencing the implementation of human resources management. Research tools were developed for research study - an interconnected interview and questionnaire on school human resource management activities and their impact on teacher satisfaction at work and awareness of responsibilities. The obtained data were processed using mathematical statistical methods. Successful management of human resources requires specific identification of the activities to be performed and the persons responsible for them.
Human Resource Management in School
Keywords: Izglītības vadība; personāla vadība; cilvēkresursu pārvaldība; apmierinātība ar darbu; personāla vadības speciālists; cilvēkresursu pārvaldības speciālists