Integrētā mārketinga komunikācija kā pārdošanas veicināšanas instruments. Zīmolu “BMW” un “Audi” Latvijā gadījumu salīdzinājums - Jegorova, Laura (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Integrētā mārketinga komunikācija kā pārdošanas veicināšanas instruments. Zīmolu “BMW” un “Audi” Latvijā gadījumu salīdzinājums” pētījuma mērķis ir noskaidrot paņēmienus, ar kādiem komunikācijā tiek piesaistīta patērētāju uzmanība pārdošanas veicināšanai. Tai skaitā, tiks noskaidrots, kāda ir automašīnu zīmolu stratēģija mērķauditorijas sasniegšanai un pārdošanas veicināšanai caur integrētās mārketinga komunikācijas kanāliem. Darba teorētiskā daļa sniedz ieskatu literatūrā par integrētā mārketinga komunikāciju, tās kanāliem un mērķiem, kā arī ļauj izprast zīmola komunikācijas galvenās vadlīnijas. Trešā nodaļa atvēlēta interneta mārketingam un sociālajiem tīkliem, to pielietojumu mārketinga funkcionalitātei. Pētījumā izmantotās metodes ir strukturētas intervijas un kontentanalīze. Šāda metožu izvēle palīdzēs secināt, kādi ir zīmolu integrētās mārketinga komunikācijas paņēmieni pārdošanas veicināšanai Latvijā.

The main goal of bachelor’s thesis: “Integrated marketing communication as a tool of sales promotion. Comparing brand “BMW” and “Audi” cases in Latvia,” is to find out the ways in which communication attracts the attention of consumers in sales promotion. Also, the strategy of car brands to reach the target audience and promote sales through integrated marketing communication channels will be clarified. Theoretical part provides insight in the literature about integrated marketing communication, its channels and goals, also allows to understand main guidelines in brand communication. Third chapter is allocated to internet marketing and social media and its application to provide marketing functionality. Methods that are used in research are structured interviews and content analysis. Choice of these methods are used to help to conclude what are the types of brand integrated marketing communication techniques for sales promotion in Latvia.
Integrated marketing communication as a tool of sales promotion. Comparing brand “BMW” and “Audi” cases in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; integrētā mārketinga komunikācija (IMK); automašīnas; BMW; Audi; gadījumu salīdzinājums