Industriālo lietiskā interneta servisu teorētiskais un praktiskais salīdzinājums - Pētersons, Jānis (Latvijas Universitāte, 2018)
Lietiskais internets strauji attīstās ceturtās industriālās revolūcijas dēļ. Pieaugot savienoto ierīču skaitam ražošanā, lietiskais internets ir viens no servisiem teju katrā mākoņu platformā. Šobrīd neeksistē universāls kritēriju kopums, lai noteiktu lietiskā interneta servisu atbilstību industriāliem pielietojumiem un veiktu to objektīvu salīdzinājumu. Darbā analizēti četri lietiskā interneta servisi – SAP Leonardo, IBM Watson, Google, AWS – lai noteiktu piemērotāko no tiem industriāliem pielietojumiem. Sākotnēji noteikti septiņi kritēriji, kuri analizēti, tādejādi ievadot darba pētniecisko daļu, kurā testēta lietiskā interneta sistēmu veiktspēja un ātrdarbība. Rezultātā iegūta metode kura ļauj secināt – industriālajam lietiskajam internetam raksturīgākajā pazīmē vadošais serviss ir AWS, kam seko Google, SAP Leonardo un IBM Watson.

THEORETICAL AND PRACTICAL COMPARISON OF INDUSTRIAL INTERNET OF THINGS SERVICES Internet of things is rapidly developing due to the fourth industrial revolution. As the amount of connected devices in manufacturing grows, internet of things services are available in almost all cloud platforms. Today there are no universal criterions to determine and compare industrial internet of things services. This thesis analyses four internet of things services – SAP Leonardo, IBM Watson, Google, AWS – to determine which is the most fit for industrial use-cases. Initially a set of seven criterion has been determined which are then analyzed to prepare for the research portion of the thesis, in which the performance & speed is tested. As a result a method is obtained, which allows to conclude – the leader in the indication most characteristic to industrial internet of things is AWS, which is followed by Google, SAP Leonardo & IBM Watson.
Theoretical and practical comparison of industrial internet of things services
Keywords: Datorzinātne; Lietiskais internets; Industrija 4.0; SAP; IBM; Google