RNS izdalīšanas no žurku audiem ar TRI Reagent un RNAquenous-4PCR metožu salīdzināšana - Buka, Ieva (Latvijas Universitāte, 2011)
Visu slimību un fizioloģisko stāvokļu attīstība un ārstēšana stingri saistīta ar to precīzu un ātru diagnostiku. Lai tas veiksmīgi notiktu, jāņem vērā modernās molekulāro tehnoloģiju metodes. Izdalot kvalitatīvu RNS materiālu un tālāk to analizējot ar dažādām metodēm, iespējams efektīvi un kompetenti strādāt gan ārstiem, gan biologiem, gan ģenētiķiem. Šī darba mērķis ir aplūkot un izanalizēt divas RNS izdalīšanas metodes – TRI Reagent metodi un RNAaqueos-4PCR metodi. Apskatīt šīs metodes, noteikt augstāko RNS integritāti un kvalitāti starp šīm metodēm un to tālāku izmantošanu – PCR, RT-PCR, reversā transkripcija, Northern blot. Atslēgvārdi: RNS, TRI Reagent, RNAaqueos-4PCR.

The treatment of all diseases and development of physiological conditions is closely related to the accurate and rapid diagnosis. For this to happen successfully, must take into account the methods of modern molecular technology. If there is distributed high quality RNA material and further analyzed with different methods, then doctors, biologists and physicians can effectively and competently do their work. The aim of this work is to examine and analyze the two RNA extraction methods- TRI Reagent and RNAaqueos-4PCR. Main goals was to determine a higher RNA integrity and quality between these methods, and their further use – PCR, RT-PCR, reverse transcription, Northern blot. Keywords: RNA, TRI Reagent, RNAaqueos-4PCR
Comparison of TRI Reagent and RNAqueous-4PCR methods for RNA extraction from rat tissues
Keywords: Farmācija