Darba samaksas ienākumi un nodokļu piemērošanas problēmas un risinājumi - Ločmele, Roberta (Latvijas Universitāte, 2018)
Katru gadu Latvijā tiek ieviestas jaunas izmaiņas nodokļu sistēmā un to piemērošanā. 2018. gadā tika ieviesta nodokļu reforma. Šī reforma skar visus iedzīvotājus. Īpaši darba ņēmējus un darba devējus. Darba mērķis ir, balstoties uz normatīvo aktu, literatūras avotu un interneta resursu izpēti, noskaidrot, kā nodokļi ietekmē darba samaksu gan darba ņēmējam, gan darba devējam, kādas ir problēmas un risinājumi to piemērošanā. Izvirzītā mērķa sasniegšanai autore izpētīja dažādus avotus par darba samaksu un nodokļiem, kas to ietekmē, veica aprēķinus par darba algām, izdarīja secinājumus par nodokļu piemērošanu un izteica iespējamos risinājumus.

New changes to the tax system and their application are introduced every year in Latvia. New tax reform was introduced in 2018. This reform affects all citizens. Especially workers and employers. The purpose of the work is s to find out how taxes affect the pay for both the worker and the employer, problems and solutions in their application, based on the study of normative acts, literature sources and internet resources. To achieve the goal, the author studied various sources of pay and taxes affecting it, made calculations on wages, made conclusions about taxation and made possible solutions.
Work income and tax problems and solution
Keywords: Ekonomika; Darba samaksa; Nodokļi; Nodokļu reforma; Bruto alga; Neto alga