Telekomunikācijas nozares attīstības tendences Latvijā - Doncova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba tēma ir “Telekomunikācijas nozares attīstības tendences Latvijā”. Darba mērķis ir izanalizēt telekomunikācijas nozares attīstības tendences, izpētīt telekomunikācijas uzņēmumu konkurences tirgu un jauno tehnoloģiju attīstības tendences. Diplomdarbā tiek izpētīta telekomunikāciju nozare, telekomunikāciju pakalpojumi un nozares attīstības tendences, operatoru piedāvājumi. Tiek apskatītas datu pārraides un tehnoloģiju iespējas, kā arī tiek izpētīts sabiedrības apmierinātības līmenis par uzņēmumu piedāvājumiem datu pārraidē. Pēc iegūtiem pētījuma rezultātiem tika identificēta problēma - tagad piedāvāto datu pārraides ātrums nespēj pilnā mērā atbalstīt šodien pielietojamās tehnoloģijas. Darbā tika veikta patērētāju anketēšana, statistikas datu analīze, uzņēmumu salīdzinājums un izvirzīts nākamais solis telekomunikācijas nozarē – uzlabot esošo tehnoloģiju un izstrādāt jaunas paaudzes tehnoloģijas, kas spētu pilnveidot datu pārraides iespējas un sniegtos pakalpojumus, t.s. 4G un 5G. Diplomdarba apjoms bez pielikumiem ir 74 lapaspuses un tajā iekļautas 8 tabulas, 15 attēli un 13 grafiki. Izstrādājot diplomdarbu tika izmantoti LR likumi, LR Ministra kabineta noteikumi, grāmatu, elektronisko un nepublicēto literatūras un informācijas avoti. Atslēgas vārdi: telekomunikācija, attīstības tendences Latvijā, Latvijas valsts telekomunikācijas ēra, datu pārraidījums

The subject „The Telecomunication scope of development trends in Latvia” of the paper is topical, as nowadays, when rapid technological evolution and the globalization telecomunication processes is taking place, the changes future technology explore telecomunication companies market and new technology trends. It studied telecommunications industry and development trends ,offering opportunities for further development , the operator offers, the proposed exchange of information and speed technological opportunities, and public satisfaction with the company as well as telecommunication services explore and usebility. After getting the results of the study was identify the problem and to analyze the potential of telecommunications development step , as is the development of rapid and telecommunications applications ,as well as reflect the stage of development of a technology innovator .On the Bachelor paper was carry out consumer surveys , statistical analysis , comparisons and company raises, a further step in the telecommunications industry. While working on the Bachelor paper, common telecomunination science study methods were utilized, including: surveys, comparison, grouping and graphic assessment methods. The paper contains 74 pages, 8 images, 15 tables and 13 schedules. Developing the diploma was used in the Latvian laws, the Cabinet of Ministers regulations, books, electronic and unpublished literature and information sources. Keywords: telecomunication ,development trends in Latvia, telecomuniactionera in Latvia, data retransmission.
The Telecomunication scope of development trends in Latvija
Keywords: Vadībzinātne; Telekomunikācija; Datu pārraide; Datu apmaiņa; Latvijas valsts telekomunikācijas ēra