Ilgtspējīgums uzņēmējdarbībā: Produkta pakalpojuma sistēmas biznesa modelis. - Pļevoks, Toms (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Ilgtspējīgums uzņēmējdarbībā: Produkta pakalpojuma sistēmas biznesa modelis”. Bakalaura darba pētījuma mērķis ir, balstoties uz teorētiskiem resursiem, veiktu patērētāju aptauju un nozares ekspertu intervijām, noskaidrot pētāmā uzņēmējdarbības modeļa esošo situāciju tirgū un potenciālu, kā arī izstrādāt rekomendācijas veiksmīgai šī produkta-pakalpojuma sistēmas modeļa realizācijai. Bakalaura darba pētījuma rezultātā secināts, ka ilgtspējīgā sabiedrībā produkta-pakalpojuma sistēmas izmantošana būs neatņemama sastāvdaļa, jo apmierina valstiska līmeņa iestāžu, uzņēmumu un iedzīvotāju nepieciešamības, kā arī produkta-pakalpojuma sistēmas izmantošana iemanto ar vien lielāku popularitāti iedzīvotāju, uzņēmumu un valsts līmeņa iestāžu vidū, jo spēj atrisināt dažādas to problēmas, kā finanšu un resursu ekonomiju. Bakalaura darba apjoms ir 62 lapaspuses, tas satur 1 tabulu, 23 attēlus, 5 pielikumus. Darba izstrādei izmantoti 43 literatūras saraksta avoti.

The theme of the bachelor's thesis is "Sustainability in Business: The Business Model of a Product-Service System". The aim of the bachelor's thesis research is, based on theoretical resources, to conduct consumer surveys and interviews with industry experts, to find out the current market situation and potential of the researched business model, as well as to develop recommendations for successful implementation of this product-service system model. The research of the bachelor's thesis concludes that in a sustainable society the use of the product-service system will be an integral part, as it meets the needs of state-level institutions, companies and citizens, and the use of the product-service system is gaining popularity among citizens, companies and state-level institutions. because they are able to solve various problems such as financial and resource economy. The volume of the bachelor's thesis is 62 pages, it contains 1 table, 23 figures, 5 appendices. 43 bibliography sources were used for the development of the work.
Sustainability in Business: The Business Model of a Product-Service System.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; ilgtspējība; produkta-pakalpojuma sistēma; biznesa modelis; noma; abonēšana