Jaunas biznesa platformas ieviešana Latvijas tirgū no Lielbritānijas - Širjajeva, Kristina (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba mērķis: izpētīt uzņēmējdarbības risku veidus un noteikt jaunas biznesa platformas pārnešanas iespējas no Lielbritānijas uz Latviju. Hipotēze: Veiksmīgas biznesa platformas pārnešanas no vienas valsts uz otru, negarantē teicamus rezultātus jaunajā tirgū. Katrs uzņēmums ir pakļauts riskam, galvenais laicīgi to ieraudzīt. Lielbritānijas tirgū ir biznesa platforma kuras vel nav Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar patērētāju parādu pārvaldību. Cik būtu veiksmīga šī biznesa dibināšana Latvijā?! Darba noslēguma nodaļa darba autore dod savu vērtējumu jau esošai biznesa platformai Lielbritānijas tirgū, un tās iespējas atvērties Latvijā.

The aim of diploma work „New business platform establishment in Latvia from Great Britain” is to examine the main risks in business development and to find out whether a successful business platform in Great Britain will be as much successful and suitable for the implementation in Latvia. Hypothesis: implementation of successful business platform from one country to another doesn’t guarantee profitableness and growth. Each company is under the risk, it is nescescary to spot it in time. In Great Britain there is a sucsessful working business platform that yet doesn’t exist in Latvia. Company is working on financial field, paying back debts. How sucsessful would be this business platform establishment in Latvia?! In final chapter, author will describe companys implementation possibilities in Latvia
New business platform establishment in Latvia from Great Britain
Keywords: Ekonomika; risks; risku pārvalde; uzņēmuma dibināšana; patērētāju parādu pārvaldība.