Dānijas sporta skolu sistēmas ieviešana Latvijā - Ļebedevs, Oskars (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī bakalaura darba temats ir “Dānijas sporta skolu sistēmas ieviešana Latvijā”. Sports ir viens no sabiedrības labklājības stūrakmeņiem. Tas ir veids, kā cilvēks var justies labāk gan fiziski, gan mentāli. Tādēļ valsts vienam no mērķiem vienmēr būtu jābūt padarīt sportu pēc iespējas pieejamāku jebkuram, taču situācija Latvijas sporta sistēmā ir tāda, ka vēlme sportot uzliek lielu finanšu slogu lielo izmaksu dēļ, it īpaši runājot par vecākiem, kuri vēlas, lai viņu atvases aktīvi un regulāri sportotu. Darba mērķis ir ir salīdzināt Latvijas sporta skolu sistēmu ar Dānijas, lai noskaidrotu, kā var veiksmīgāk radīt sportistiem labvēlīgus apstākļus Latvijā. Darba empīriskajā daļā tiks veikta gadījuma analīze trim noteicošajiem faktoriem, kuri rada vislielāko ietekmi uz labvēlīgiem sporta apstākļiem Dānijā.

The topic of this bachelor's thesis is "Implementation of the Danish sports school system in Latvia". Sport is one of the cornerstones of society's well-being. It is a way for a person to feel better both physically and mentally. Therefore, one of the goals of the state should always be to make sports as accessible as possible for everyone, but the situation in the Latvian sports system is that the desire to play sports imposes a large financial burden due to high costs, especially for parents who want their offspring to play sports actively and regularly. . The aim of the work is to compare the Latvian sports school system with the Danish one in order to find out how to create more favorable conditions for athletes in Latvia. The empirical part of the paper will provide a case study of the three determinants that have the greatest impact on favorable sporting conditions in Denmark.
Implementation of Danish sports school system in Latvia
Keywords: Politikas zinātne; sporta; sistēma; policy; transfer