Mirdzas Ķempes konsultācijas kā latviešu 20. gs. 60./70. gadu mijas debitantu poētisko principu rosinātājas - Skrūzmane, Saiva (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā „Mirdzas Ķempes konsultācijas kā latviešu 20.gs. 60./70.gadu mijas debitantu poētisko principu rosinātājas”, iezīmējot laikmeta fonu, pētīta un analizēta M.Ķempes jauno dzejnieku konsultāciju ievirze, mērķi un principi. Pievēršoties M.Ķempes personībai un tās literārajai gaumei, akcentēta konsultantes ietekme uz jaunajiem dzejniekiem. Jauno autoru debijas krājumi tiek apskatīti kā poētisko principu uzrādītāji. Darbs aptver plašu epistolāro mantojumu un atmiņas. Atslēgvārdi: Mirdza Ķempe, literārās konsultācijas, 60./70. gadu mijas debitanti, dzeja, vēstules, poētika.

In the Master's thesis „Literary Consultations by Mirdza Ķempe: the Source of Inspiration of Poetic Principles for the Latvian Literary Debutants at the Turn of the 1960s into 70s” the research goal is to inquire and analyze M. Ķempe’s advisory guidance of young. Focusing on personality, literary taste, purposes and principles of M. Ķempe, a significant influence on young poets literary work is emphasized. Young author’s debut collections strongly reflect the poetic principle bearers. The Master's paper covers a wide range of reminiscence and epistolary heritage. The main keywords are: Mirdza Ķempe, The Literary Consultations, Literary Debutants at the Turn of the 1960s into 70s, poetry, letters, poetics.
Literary Consultations by Mirdza Ķempe: the Source of Inspiration of Poetic Principles for the Latvian Literary Debutants at the Turn of the 1960s into 70s
Keywords: Filoloģija