Ar dabīgas izcelsmes narkotiskajām vielām saistītā slenga attīstības tendences - Lizums, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs veltīts angļu valodas dabīgās izcelsmes narkotisko vielu slengam, un tā izcelsmes un veidošanās vēstures izpētei. Pētījuma mērķis ir izpētīt īpatnības, veikt izvēlēto piemēru etimoloģisko analīzi un noteikt populārākos vārdus dabiskās izcelsmes narkotisko vielu slengā angļu valodā. Pētījuma teorētiskajā daļā sniegts ieskats etimoloģijas zinātnē un tās apakšnozarēs, kā arī slenga rašanās vēsturē. Darbā analizētas tendences, kas novērojamas dabīgās izcelsmes narkotisko vielu slenga izcelsmē angļu valodā, kā arī tā veidošanās saistībai ar norisēm sabiedrības dzīvē. Pētījuma ietvaros veikta 200 dabiskās izcelsmes narkotiku slenga piemēru etimoloģisko analīze un klasifikācija pēc izcelsmes, ietekmes avota, vai izcelsmes valodas. Atslēgvārdi: marihuāna, kokaīns, heroīns, opijs, slengs, etimoloģija, sabiedrība, Austrumi, kultūra, ietekme, propaganda.

The Bachelor Thesis is devoted to the organic drug-related slang, and the research of the history of its development and emergence in the English language. The aim of the research is to study the peculiarities, perform etymological analysis of the selected samples, and determine the trends in the organic drug slang. In the theoretical part of the research there is given an insight in the science of etymology and its sub-braches, as well as in the history of the development of slang. In the study research is done on the tendencies observed in the organic drug-related slang in the English language, as well as on its development in relation to the occurrences in society. In the study etymological analysis and classification was conducted on 200 examples of organic drug- related slang words according to origin, source of influence, or language of origin. Keywords: marijuana, cocaine, heroin, opium, slang, etymology, society, the East, culture, influence, propaganda
Trends in the Development of Organic Drug-Related Slang
Keywords: Valodniecība