Krievu zinātniskais diskurss: filoloģijas studentu diskursīvās kompetences veidošanas problēma. - Džeriņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Džeriņa Elīna. Krievu zinātniskais diskurss: filoloģijas studentu diskursīvās kompetences veidošanas problēma: Maģistra darbs - Rīga, 2013.- 79lpp. Darbā tiek apskatīts bakalaura darbs kā rezultāts, kas norāda uz diskursīvās kompetences apgūšanu. Darba mērķis ir noteikt diskursīvās kompetences apguves līmeni bakalaura programmas «Krievu filoloģija» studentiem. Pētījums ietver teorētisko nodaļu, kur tiek apskatīts zinātniskais diskurs, diskursīvās kompetences jēdziens, otro nodaļu, kurā tiek piedāvāti kritēriji bakalauru darbu vērtēšanai, diskursīvās kompetences apgūšanas līmeņa noteikšanai, analīzi, secinājumus, nobeigumu, literatūras sarakstu. Pētījums varētu būt rekomendējams filologiem, pedagogiem un tiem, kas interesējas par problēmām šajā jomā.

Džeriņa Elīna. Russian Scholarly Discourse: The Problem of Formation of the Competence of Discourse of Students-Philologists: Master's Thesis - Riga, 2013.-79pp. This paper studies bachelor thesis as a result that points to the acquisition of discourse competence. The aim of the research is to study level of the acquisition of discourse competence within students of the "Russian Philology" bachelor degree program. The research consists of atheoretical study, where scientific discourse and the concept of discourse competence are described, the second chapter, where criteria for evaluatingbachelor theses and determiningthe level of the acquisition of discourse competence are proposed, as well as the analysis, conclusions and bibliography. The research couldbe recommended for philologists, teachers as well as other individuals interested in issueswithin this field of study.
Russian Scholarly Discourse: The Problem of Formation of the Competence of Discourse of Students-Philologists.
Keywords: Filoloģija