Surogātmarķieru izmantošana krūts vēža apakštipu klasifikācijā, HER2 pozitīvā (+++ krusti) krūts vēža ārstēšana Latvijas Onkoloģijas centrā - Pišniha, Vičella (Latvijas Universitāte, 2013)
Krūts vēzis ir visbiežāk sastopamais audzēja veids sievietēm gan visā pasaulē, gan arī Latvijā. Katru gadu Latvijā pieaug saslimstība ar krūts vēzi. Pasaulē katru gadu ar krūts vēzi saslimst apmērām 1,5 miljoni sieviešu. HER2 pozitīvs krūts vēzis veido aptuveni no 10% līdz 15 % no visiem krūts vēža apakštipiem. Darba mērķis izanalizēt krūts vēža molekulāro apakštipu sastopamības biežumu Latvijā un HER2 pozitīva krūts vēža specifiskās terapijas iespējas un tās rezultātus.

Breast cancer is the most common cancer that is diagnosed in women worldwide. Every year in Latvia the incidence of breast cancer is rising. Approximately 1,5 million women are diagnosed with breast cancer every year worldwide. HER2 positive breast cancer ir range from 10 % to 15 % fom all breast cancer subtypes. The aim of my analysis is to look through the moleculare subtipes incidence in Latvija and to analuse HER2 positive breast cancer treatment and to asses the results.
Surrogate markers use in breast cancer subtype classification, HER2 positive (+++ crosses) breast cancer treatment in Latvian Oncology Centre
Keywords: Medicīna